Foxglove

Donderdag 22 Mei
Vandaag is een spannende dag. Foxy wordt door de vee arts gekeurd. Als alles goed gaat zullen we daarna Foxy en Vera mee naar huis nemen….
Ik heb de kinderen eerder uit school gehaald, zodat ze mee kunnen kijken. De vee arts kijkt Foxy helemaal na, zowel temperatuur, hartslag, tanden etc, als ook hoe ze loopt.
Terwijl de veearts de tests afrond gaan Peter en Eline met Daria op pad (voor Eline de laatste keer op Lucy) om een ritje te maken door het cross country veld.
Natuurlijk is geen enkel paard perfect en de vee arts laat weten dat Foxy nogal rechte gewrichten heeft in haar achterbenen, maar niets dat te erg zal zijn voor de dingen die Eline met haar zal doen. Verder komt ze goed door de keuring en ze mag dus met ons mee naar huis.
Zodra Peter en Eline terug komen laden we Foxy en Vera voor de eerste keer in onze trailer. Dat gaat zonder problemen, maar we hebben een lekke band. De paarden moeten er weer uit, band verwisselen (gelukkig heb ik een reserve band), en dan kunnen we op pad. Eens zien of de auto de trailer de heuvel van Cochrane op krijgt.
Zonder verdere problemen komen we thuis. Beide paarden worden uitgeladen en in het weiland gezet. We houden goed in de gaten dat ze geen ruzie maken, maar ze kunnen gelijk al prima met elkaar overweg.

Of ze hier altijd al waren

Of ze hier altijd al waren

Eline en Foxy

Eline en Foxy

Samen in de wei

Samen in de wei


Foxy en Vera kennen elkaar al. In 2012 hebben ze allebei een veulen gekregen en stonden toen ook al samen in de wei.
Het zijn twee super leuke veulens, maar die zijn alle twee al verkocht. Scarborough Fair (Sage) is Foxy’s veulen en het veulen van Vera heet Madam.
Madam en Sage

Madam en Sage

Vera en Madam

Vera en Madam

Foxglove en Sage

Foxglove en Sage

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.