Verjaardagsfeestje

Zaterdag 15 maart 2014
Bij een verjaardag hoort natuurlijk een feestje. We hebben verschillende dingen overwogen: laserquest, klimmen. Maar het is of te ver weg, of niet leuk genoeg. We doen dus weer een feestje thuis.
Peter heeft vrienden van zijn oude en nieuwe school uitgenodigd en het is een leuk groepje bij elkaar geworden.

Start van de zoektochtDit keer heb ik een speurtocht door de tuin opgezet. Wel op de uitnodiging gezet dat ze hun laarzen mee moesten nemen, want er ligt nog behoorlijk wat sneeuw in de tuin.

De bedoeling is dat ze bij ieder punt een kaartje vinden met waar ze de volgende aanwijzing vinden plus een puzzel of iets dergelijks die het nummer geeft dat bij de letter hoort.


Een clue achter het schuurtje

Rennen naar de volgende aanwijzing

Een vogeltje in de boom

Een aanwijzing onder de trap


Water om een buisje te laten drijven

Gaat niet helemaal lekker

In de diepe sneeuw


Ik had gedacht dat ze wel een uurtje of zo met de speurtocht bezig zouden zijn, maar dan had ik niet op de competitie tussen jongetjes gerekend. Ze renden door de tuin en waren in een half uur klaar met alle aanwijzingen te zoeken en de bijbehorende letters.

Met de puzzels die ze niet in het veld hebben opgelost komen ze naar binnen, waar ze gaan proberen de code te ontcijferen.

Rennen naar de volgende aanwijzing

Weer terug met de puzzel


Uiteindelijk vinden ze alle nummers en weten ze dat dit een GPS coordinaat is. Met de gegevens in de GPS gaan ze uiteindelijk op pad om schat te vinden. Die ligt vlak bij huis onder een grote dennenboom.


Elf kaarsjes

Kaarsjes uitblazen


Dan is het tijd om taart te gaan eten: worteltjes taart.
Gelukkig weten ze zich daarna te vermaken met de pistooltjes die ze hebben gevonden, de air hockey tafel en de flipperkast. Ideaal zo’n flipperkast!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.