Slecht Nieuws

Maandag 16 December 2013

Vandaag wordt Vera’s knie getest. Er wordt met een naald vocht in de knie gespoten, in de zakjes waarin het gewrichtsvocht zit, de slijmbeurs. Zodra ze dat doen, spuit het er aan de ander kant weer uit, wat betekent dat er inderdaad een gaatje in de slijmbeurs zit. Hiermee ontstaat een groot risico op ontsteking en we hebben nu twee opties: voor 4.500 dollar een operatie aan de knie, waarbij ze helemaal verdoofd wordt, of een plaatselijke verdoving om de zak uit te spoelen voor 2.500 dollar.
De kans op herstel is groot als we kiezen voor de operatie. Gezien Vera’s jonge leeftijd en de plannen die we nog met haar hebben, besluiten we voor de dure operatie.

Vera gaat dan ook gelijk onder het mes. Het heet een arthroscopie. Vera wordt verdoofd en op een tafel gehesen. De arts gaat de knie in met een camera en een spuit met vloeistof om alle vloeistof in de slijmbeurs te vervangen. Op de camera is te zien dat er al een ontsteking gaande was in de knie. Beide vocht zakjes worden doorgespoeld en dan wordt Vera in een recover kamer gelegd om wakker te worden.

Dat wakker worden gaat niet helemaal lekker. We horen een enorm kabaal en ik ben even bang dat ze haar benen breekt. Ze probeert te snel om overeind te komen en dat lukt niet. Daarbij bijt ze zo hard op haar tong dat ze die helemaal open haalt. Bloedend hangt ze over de deur om wakker te worden. Nu moet ook nog haar tong gehecht worden.

Weer terug in haar stal komt ze rustig bij. Hier moet ze een weekje blijven om te zorgen dat de wond heel schoon blijft om nieuwe infectie te voorkomen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.