Huisdieren – 2

Zaterdag 9 November 2013

Vera en haar trainer

Ons nieuwe huis is uitgerust met een stal en voldoende ruimte voor een paard (of twee). Dat staat dan ook op ons verlanglijstje. De bedoeling was om in het voorjaar op zoek te gaan naar een paard, in ieder geval voor Peter, die tegen die tijd wel te groot zal worden voor Casper.

Mijn vriendin Daria is op dit moment een paard aan het trainen voor een vriendin van haar: Vera. Het is onbekend waar ze precies vandaan komt, ze is opgepikt op een veiling, uit de laatste groep paarden die waarschijnlijk naar de slacht gaan. Na een eerdere verkoop (het meisje dat haar kocht was te onervaren om haar te kunnen trainen) is ze naar Daria gegaan die haar verder heeft getraind.

Daria is verliefd geworden op dit paard: Vera. Ze is kalm, springt graag en doet geen rare dingen, maar de eigenaar wil van haar af. Ze wil niet meer betalen voor Vera tijdens de wintermaanden en ze is klaar om in de verkoop te gaan.
Na wat testritjes op Vera en overleg met Daria besluiten we Vera te kopen. Ze kan voorlopig bij Daria gestald blijven (wij moeten onze stal nog opknappen en we hebben sowieso geen hooi ingeslagen) en zij neemt haar dan mee voor Peter (in plaats van Casper). Peter kan prima overweg met Vera, dus het lijkt erop dat het een goede combinatie zal worden. Vera is ook groot genoeg zodat ik erop kan rijden en natuurlijk ook Eline.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.