Pace en Chase

Zaterdag 6 Juli 2013
Op het Cross Country veld heeft Daria een Pace and Chase georganiseerd. De bedoeling van de pace is dat je zo dicht mogelijk bij een bepaalde tijd eindigt. Er zijn verschillende snelheden voor verschillende groepen. Voor een drafje is de snelheid ongeveer 200 meter per minuut en voor een rustige gallop 300 meter per minuut. De snelste gaan 425 meter per minuut.
De chase is in feite hetzelfde maar dan met een groep ruiters in plaats van individueel.

We hebben de dag ervoor nog even geoefend op het cross country veld. Daria had ook voor mij Piper meegenomen. Dus na mijn allereerste ‘springles’ doe ik vandaag ook mee in de beginner divisie.
Ik moet dan wel tegen Peter rijden. Maar samen met een ander meisje van pony club en haar moeder vormen we ook een chase team.
Eline doet mee in de tweede divisie (2’3″) en moet een rustig galopje rijden. Ook zij doet mee met een vriendinnetje in een chase team.

Peter en Victoria springen samen

Piper kan over de meeste hindernissen heen stappen

Eline in de tweede divisie


De meeste hindernissen zijn voor Piper laag genoeg om gewoon overheen te draven, maar er zijn er ook een aantal waar ze wel degelijk springt. Het gaat allemaal boven verwachting goed. Mijn tijd is 2:03 min, de optimale tijd is 2 minuten en ik wordt dan ook eerste in de divisie. Peter wint de derde prijs. In de team divisie worden we tweede. We hebben enorm veel lol met zijn allen.
Eline besluit dat ze de hogere hindernissen wel kan nemen en dat gaat ook heel goed. In de eerste ronde heeft ze helaas twee weigeringen, maar ze weet Lucy toch in tweede instantie over de hindernissen te sturen. Met haar vriendinnetje Kathryn vormt ze een chase team en ze hebben samen veel lol op het veld.

Na de eerste twee divisies op het kleine veld, zijn de volgende op het grote cross country veld.

Chase team op het grote cross country veld


Helemaal aan het einde is er een gemengd team. Een iemand van het team moet de hindernissen nemen (zo hoog als ze zelf willen) en de rest van het team kan gewoon mee galopperen. Daria besluit het enige team dt zich hiervoor heeft opgegeven wat competitie te bieden en ze neemt Piper mee op het Cross Country veld en drie van de Pony Club kinderen op hun ponies. Het is een grappig gezicht om ze over het veld te zien galopperen als een moeder eend met drie kuikentjes (of zoals ze zichzelf noemden: Whinny Wonka and the Oompaloompa’s).
Ze winnen nog de eerste prijs ook: tegoedbonnen voor een restaurant.

In de avond moet daar natuurlijk direct gebruik van gemaakt worden en met zijn allen gaan we daar eten als een perfecte afsluiting van een leuke dag!

Meer foto’s staan op de fotosite

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.