Voorjaarsvakantie

Zondag 31 Maart 2013

  • 130327-BikeTheBridge

Rob moet nog een aantal vakantiedagen opmaken voor 1 April en de kinderen hebben deze week voorjaarsvakantie. Aangezien het hier in Calgary toch geen voorjaar wil worden, besluiten we naar het zuiden te gaan en voor een beetje beter weer moet je dan toch wel een eindje naar het zuiden.
Vliegen naar Amerika vanuit Canada is een stuk duurder dan een binnenlandse vlucht in Amerika en het plan is dan ook om vanuit Spokane, net over de grens, maar toch nog een uur of 8 rijden, het vliegtuig te nemen naar San Fransisco.

Het rijden naar Spokane valt reuze mee. De wegen zijn goed en onderweg stoppen we af en toe even, natuurlijk vooral om te kunnen cachen.

  • 130325-Spokane

In Spokane hebben we een hotel waar we overnachten om de volgende dag naar San Fransisco te kunnen vliegen. We vliegen pas in de middag en dus hebben we in de ochtend tijd om Spokane door te wandelen. Dat is ook een leuke stad om te verblijven. We zien verschillende mooie plekken en doen natuurlijk een aantal caches. Helaas is de carrousel gesloten op zondag.
Vlak bij het vliegveld doen we nog een laatste cache en dan gaan we door naar het vliegveld. Hier parkeren we de auto en dan gaan we op weg. We zijn erg vroeg, dus zitten nog een tijd te wachten op ons vliegtuig, maar dan gaan we toch op weg.

In San Fransisco hebben we een auto gehuurd en na een tochtje naar de auto verhuurder kunnen we daarmee naar het hotel rijden.

  • 130326-Academy

Onze eerste dag in San Fransisco brengen we bijna helemaal door in the Academy of Sciences. Dit is een wetenschapsmuseum, dat prachtig is opgezet. Er is enorm veel te zien van vissen tot een film over aardbevingen en de rover op Mars.

Wanneer we daar aan het einde van de middag zijn uitgekeken, lopen we door het prachtige park waar dit museum in staat.
Daar is ook een botanische tuin, waar we nog even doorheen wandelen. Dan lijkt het pas echt lente: de magnolias staan nog in bloei.

  • 130327-BikeTheBridge

De volgende dag gaan we naar de Golden Gate bridge. Sterker nog, we hebben fietsen gehuurd om over de Golden Gate Brug te fietsen. Het is helaas niet al te mooi weer, het is behoorlijk mistig en midden op de dag gaat het zelfs regenen.
We fietsen langs de baai naar de brug, maar besluiten nog een extra rondje door het park te doen. Dat valt behoorlijk tegen: het is heuvel op, heuvel af.
De kinderen houden zich prima staande en uiteindelijk bereiken we de brug. Het is eigenlijk best een beetje spannend, zo over een brug die ergens in de mist verdwijnt. We zijn al snel aan de overkant. Dan hebben we de mogelijkheid om door te fietsen en een pont terug te nemen naar de andere kant. Omdat het toch zo mistig is, dat je weinig zal zien vanaf de boot, besluiten we maar gewoon op de fiets terug te gaan.
Wanneer we fietsen weer terug brengen, zijn de mensen van de verhuur behoorlijk onder de indruk van het stuk dat de kinderen hebben gefietst.

  • 130328-Alcatraz

Voor de volgende dag hebben we kaartjes voor een excursie naar Alcatraz. De boot gaat pas om 1 uur, dus we hebben in de ochtend eerst de tijd om rond te kijken bij Pier 39, de meest beroemde pier van San Fransisco. Hier gaan we eerst naar het aquarium. Dan gaan we kijken bij de zeeleeuwen die in de baai een plek hebben gevonden en met wel honderd op de vlonders liggen.

Na een snelle lunch (een hotdog) op het plein bij een goochelaar haasten we ons naar de boot naar Alcatraz en gaan we op weg naar de beroemde gevangenis.

  • 130328-Alcatraz

Gelukkig is het een stuk minder mistig dus we hebben mooi uitzicht op de Golden Gate Brug en op het eiland.
We hebben ruim de tijd om rond te kijken op het eiland en in de gevangenis. Uiteraard zien we ook de cellen met de uitgehakte gaten. Peter vult een werkboek in en krijgt aan het einde een badge uitgereikt door de park rangers op het eiland. Volgens mij had Eline toch een beetje spijt dat ze zich te groot voelde om ook een werkboek in te vullen.
Dan varen we weer terug naar het vasteland.
In de avond rijden we de slingerweg van de Twin Peaks op en kijken uit over de lichtjes van de stad. We worden er nog verrast door twee wasberen die al grommend ruzie maken in de vuilnisbakken.

  • 20130329-coast

Onze laatste volle dag in San Fransisco rijden we naar het zuiden. Peter wil graag bij het hoofdkwartier van Apple gaan kijken en dat doen we dan maar.
We stoppen onderweg eerst bij een park waar een hele oude cache ligt en die moet Rob natuurlijk ophalen. Gelukkig kunnen we hem vinden en dan gaan we op weg naar Apple. Volgens Peter mag je best even naar binnen daar, maar ze worden al snel weer naar buiten gestuurd. In de winkel mogen we uiteraard wel naar binnen en daar worden dan ook even wat souveniertjes gekocht.
We rijden langs de kust weer terug naar het noorden en worden af en toe weer geplaagd door de mist. Toch is het warm genoeg om nog even lekker in het water te knoeien en de hoge golven van de Stille Oceaan te bewonderen.

  • 130330-CableCar

De laatste ochtend in San Fransisco maken we een ritje in de beroemde cable cars. We nemen het trammetje naar China Town waar Rob nog een laatste cache probeert te doen. We lopen ook nog langs de beroemde Lombart Street, de steilste straat ter wereld. Dan nemen we het trammetje terug naar de auto en gaan naar het vliegveld om terug te vliegen naar Spokane.
Er is nog heel wat te zien en te doen, dus we kunnen makkelijk nog een week doorbrengen in San Fransisco.

Fotos van onze trip staan op de fotosite.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.