Op de Universiteit

Zaterdag 17 November 2012
De universiteit van Calgary, afdeling diergeneeskunde, organiseert een dag voor de leden van de Pony Club. Ik ga daar met Eline naar toe en er zijn nog een aantal clubgenootjes.
In de ochtend hebben we een aantal lezingen van de leraren en studenten aan de Universiteit. We leren over vaccinaties, koliek en kreupel zijn.

In de middag krijgen we een rondleiding door het gebouw en zijn er verschillende stations waar we dingen uit kunnen proberen op modellen van paarden.


Hartslag meten

Een been verbinden

Parasieten bekijken

Parasieten bekijken

Een sinaasappel inenten

Zullen we dat wel doen?

De darmen voelen

Zo voelt het als ie koliek heeftVoel je de nier?


We beginnen met het nemen van de ‘vital signs’, temperatuur en hartslag. Dan mogen ze proberen een been te verbinden. Het valt nog niet mee om de bandage netjes en strak te krijgen, laat staan wanneer je een echt paard moet verbinden.
Dan gaan we door naar de parasieten. We leren hoe je in de ontlasting wormen eitjes kan tellen om zo vast te stellen hoe erg ze wormen hebben. Ook kunnen we onder de microscoop verschillende parasieten bekijken (Yak!)
Daarna mogen we eens proberen zelf een vaccinatie te geven, in een sinaasappel. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen lukt het Eline toch om in haar eigen vinger te prikken. Gelukkig loop het goed af en wil ze het na een pleister nog wel een keer proberen.
Een van de studenten leert ons dan bij het volgende station hoe je een paard kunt masseren.
Het laatste station is de het koliek station. De kinderen kunnen in een model paard voelen, hoe het voelt wanneer een paard koliek heeft.

Al met al een nuttige dag, maar ik geloof niet dat Eline echt dierenarts wil worden.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.