Band kamp

Vrijdag 12 Oktober 2012
Eline mag met een aantal kinderen van school op band kamp. Het zijn de kinderen van de beginner band, dus voornamelijk kinderen uit groep 8, maar ook een aantal van de eerste klas van de middelbare school (die zitten hier allemaal samen op de Middle school – tot en met grade 9 – derde klas middelbare school).

De herberg


Eline is wel een beetje zenuwachtig. Ze ligt op de kamer met een aantal meisjes die ze niet heel goed kent, maar ze heeft er wel zin in. Terwijl de rest van de kinderen gewoon naar school moet, kunnen zij er lekker twee daagjes tussenuit. Ik mag ook mee als begeleider.

Het kamp is een uurtje buiten de stad en er staat een herberg met aan aantal kleinere hutjes. Ikzelf ben ingedeeld in een van die kleinere hutjes, waar ik slaap met een stuk of zes meiden. Eline ligt in een kamer ik de herberg met nog drie meiden.

Tijd om naar huis te gaan

We beginnen de middag met allerlei activiteiten: boogschieten, klimmen, teambuilding spellen, enz. Zo kunnen ze eerst even lekker wat stoom afblazen. Daarna zijn er verschillende leraren die de kinderen in groepjes meenemen voor een les van twee uur.

Na het avondeten gaan ze met zijn allen een film kijken en dan is het tijd voor bed. Bij Eline in de herberg is het nog tot 12 uur onrustig, maar de meiden bij mij in de hut slapen al snel (gelukkig!).

De volgende ochtend gaan ze met zijn allen oefenen om een stuk samen te spelen. Het klinkt niet onaardig.
Na de lunch is het dan alweer tijd om terug te gaan naar school, zodat ze gelijk met alle andere kinderen de schoolbus naar huis kunnen nemen.

Eline heeft een leuke tijd gehad.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.