Scouting

Maandag 1 Oktober 2012

  • 20121001-Investiture

Er zijn in Scenic Acres te weinig scouts om een groep te vormen. Daarom gaan we samen met de kinderen in de naastgelegen wijk: Silver Springs.
Deze avond worden alle nieuwe kinderen ingezworen in de groep. Ook Peter doet daaraan mee en krijgt zijn nieuwe kleuren.
In het park hebben we eerst wat te eten. Boven het kampvuur kunnen we worstjes roosteren en marshmallows. Het is wanneer we beginnen nog redelijk weer, mar al gaande komt er een koude wind opzetten. Tegen de tijd dat de kinderen worden ingezworen waait het zand ook in het rond, maar enfin.
Normaliter zou Peter niet opnieuw ingezworen moeten worden, het is immer zijn tweede jaar als een welp, maar omdat ze van groep wisselen krijgen ze nieuwe kleuren en worden daarom opnieuw ingezworen.

  • 20121001-Investiture

Er zijn een stuk of 40 welpen, dus er worden 7 nesten van zes samengesteld. Dat is de organisatie van de groep: groepjes van 6. Ze hebben zoveel mogelijk alle kinderen van Scenic Acres bij elkaar gehouden, dus dat is wel leuk voor hen.
In de groep zoeken ze naar twee verantwoordelijke kinderen die nestleiders willen zijn. Peter vindt dat hij daar wel aan voldoet en wordt uiteindelijk seconder van zijn groep (hulp-nestleider) en krijgt dan ook een speciaal insigne op zijn dasring.
Koud en verwaaid gaan we daarna weer terug naar huis.

Meer fotos staan op Picasa

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.