Laatste vakantie weekend

Maandag 3 September 2012

  • Koocanusa

Het is weer een lang weekend voor de meesten in Canada: maandag is een vrije dag. We gaan dan ook met een stel vrienden nog een keertje kamperen. We gaan naar Lake Koocanusa. Rob heeft donderdag middag al vrij genomen, zodat we lekker lang weg kunnen.

Het is ongeveer 5 uur rijden naar Lake Koocanusa. Het ligt net op de grens met Amerika, vandaar ook de naam. Het ligt in de streek Kootenay, in Canada en in de USA.
Het is een enorm groot stuwmeer, aan een dam die in Amerika ligt.
De camping waar we heen gaan, ligt aan een zandstrand aan het meer.

Wanneer we aankomen, zijn twee andere stellen er al met hun kinderen. Allemaal hebben we een vouwwagen. Een van hen heeft ook een motorboot, waar we nog veel plezier van hebben.

  • Koocanusa

Het is een mooi strand, met enorm veel drijfhout. Dat mogen we gebruiken om een kampvuurtje mee te stoken, maar op vrijdag gebruiken Rob en Peter het ook om een vlot te bouwen en een hut te bouwen.
Met het vlot varen Peter en Zoe (een van de andere kinderen die mee is) een stukje verderop naar een ander strandje. Rob volgt in de kano en Eline in de opblaas boot. Het is een hele vloot zo bij elkaar.

Het is prachtig weer, dus we vermaken ons goed zo aan het strand. De kinderen spelen in het water en in het zand, en wij kunnen rustig een boekje lezen. Het water is tot redelijk ver ondiep, dus ze kunnen lekker in het water ravotten. Het is niet zo heel erg warm, maar gelukkig warm je in het zonnetje snel genoeg weer op.

Peter mag ook even mee in de ‘tube’ een opblaasband die achter de motorboot wordt aangetrokken. Peter vindt het leuk, maar toch ook wel een beetje eng, want je gaat wel hard!

  • Koocanusa

Op zondag gaat Rob een cache zoeken die aan de overkant van het meer ligt. Net tegen de grens met Amerika aan. Het is zo’n 3 kilometer peddelen naar de overkant en Rob gaat heel vroeg in de ochtend, zodat het water nog vrij rustig is en niet verstoord door de motorboten die er varen. Het duurt een klein uurtje voor hij aan de overkant is en op zoek kan gaan naar de cache. Die is gelukkig snel gevonden. Natuurlijk stapt hij stiekem ook nog even over de grens!

In de middag gaan Rob en Peter samen op stap om nog een aantal caches in de buurt te vinden. In totaal vinden ze er 8. Eline en ik blijven aan het strand om te varen en te zwemmen.

En voor je het weet is het weekend alweer voorbij. We hebben erg genoten van dit laatste weekend aan het strand – varen, zwemmen, volleyballen, hutten bouwen, vuurtjes stoken en leuke mensen ontmoet. Maandag is het weer oppakken en terug naar huis. De kinderen moeten morgen immers weer gewoon naar school!

Foto’s staan op Picasa.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.