Onderlinge wedstrijden Pony Club

Zondag 26 Augustus 2012
Dit weekend zijn de onderlinge wedstrijden van de Pony Clubs in Alberta Zuid.
Ze worden gehouden in Claresholm, een paar uur ten zuiden van Calgary. Zowel Peter als Eline doen mee. Eline rijdt op Lucy, die nog niet zo heel erg ervaren is en Peter rijdt op Casper, die inmiddels wel weet hoe hij zich hoort te gedragen.
We gaan met een heel groepje ruiters (11 in totaal), dus het wordt een gezellig weekend.

In hand klasse

Op vrijdag avond begint het met de in-hand klasses en de equitation wedstrijden.
We hebben van tevoren nog even met Lucy geoefend, want die weet niet goed hoe je met iemand mee moet draven, als die naast je loopt. Uiteindelijk lukt dat redelijk. Het enige waar ze een beetje zenuwachtig van wordt is wanneer de jury om haar heen loopt voor de inspectie, ze draait dan met de jury mee, wat niet de bedoeling was.
De kinderen doen het goed en worden derde en vierde in een groep van zes.

Daarna doen ze de equitation. Peter in een stap/draf groep en Eline doet ook de gallop.
Eline wordt vijfde in een groep van zeven ruiters en Peter wordt zesde.

Dan wordt het tijd om de ponies op stal te zetten en ze verzorgd achter te laten voor de nacht. Het is al vrij laat wanneer we uiteindelijk bij de A&W een hamburgertje gaan eten.Peter klaar voor de Pas de Deux


De volgende dag staat in het teken van dressuur. Allebei de kinderen doen 2 dressuur proeven. Peter in Entry level en Eline in Starter level. Uiteraard weet Eline dat het lastig zal zijn een hoge score te halen op Lucy. Zij is nog te onervaren en heeft meer training nodig. Ze valt dan ook niet in de prijzen. Ze scoren 69% en 55.4%, wat absoluut niet slecht is voor een eerste wedstrijd.

Peter heeft het voordeel een beter getrainde pony te rijden. Hij doet het dan ook heel goed en wordt de beste in zijn groep, met 83% en 81.2%. Hij wint een mooie paardendeken (die natuurlijk veel te groot is voor Casper). Het betekent wel dat hij volgend jaar in een hogere groep mee moet doen, maar daar is hij tegen die tijd ook wel aan toe.


Eline en Lucy

In de avond doen de kinderen mee met de pas-de-deux. Ze hebben een routine op het lied ‘Firework’ van Katy Perry. Ze hebben flink geoefend om alle figuren tegelijkertijd te rijden en om de figuren uit hun hoofd te leren.
Zowel de kinderen als de ponies worden flink uitgedost. Ze doen het allebei heel goed en maken geen fouten in hun routine. Het ziet er geweldig uit!

Met zijn allen gaan we in de avond ergens pizza eten en vieren dat iedereen van de pony club het zo heel goed heeft gedaan tijdens de dressuur wedstrijden.


De laatste dag, zondag, staat in het teken van de springwedstrijden. Helaas ging dat niet zo heel erg goed. Peter viel zelfs van zijn paard en heeft dus geen rozet gewonnen. Eline deed het wat beter en werd uiteindelijk vijfde. Een van haar twee rondes was foutloos, na een eerste ronde met een weigering.

De kinderen hebben veel lol gehad, ook samen met de andere kinderen en hebben het er goed vanaf gebracht het weekend.

Videootjes van de kinderen staan op Youtube:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.