Dressuur wedstrijden

Zaterdag 18 Augustus 2012
In Cochrane worden vandaag dressuur wedstrijden gehouden. Eline doet nog een keertje een wedstrijd op Casper en ik doe ook mee op Piper.
Onze rij-tijden zijn niet zo heel goed op elkaar afgesteld: Eline rijdt om 8:20 in de ochtend en ik pas om 1 uur in de middag. We besluiten dan ook om tussendoor terug te rijden met de trailer om Casper weer thuis te brengen en dan pas Piper te brengen.

Daria, de eigenaar van de paarden heeft dit weekend een bruiloft en is niet thuis, daarom mogen wij in haar huis slapen op vrijdag avond, zodat we niet zo heel vroeg op hoeven (pas om 6 uur, in plaats van 5 uur). Bijkomend voordeel is dat wij haar 2 honden en 3 katten kunnen voeren.

  • 2012DressageShow

In de ochtend zijn we keurig op tijd om Casper netjes te borstelen en zelfs even zijn manen in te vlechten. Om Casper een beetje rustig te houden hebben we ook Lucy meegenomen, die alleen meekomt als gezelschap.
Eline is een beetje onder de indruk van haar tegenstanders. Het zijn allemaal oudere meiden op grote paarden. Op een andere combinatie na, wat ook een meisje op een pony is.
Terwijl Peter op Lucy past en probeert wat foto’s te nemen, lees ik voor Eline de test voor. Ze kent hem waarschijnlijk wel uit haar hoofd, maar het is toch fijn om te horen dat je nog goed gaat.
Eline doet de walk-trot test, alleen stappen en draven.

Eline doet het heel goed met Casper en wint twee keer de eerste prijs! Ze heeft voor haar twee tests een score van 65.2% en 65.7% De jury heeft een aantal opmerkingen op haar rijden gegeven, waarmee ze verder kan oefenen. Het belangrijkste is de pony laten kijken in de richting waar hij heen gaat en rechte lijnen rijden. Hopelijk gaat ze het met Lucy ook zo goed doen!

So True!

Dan gaan we snel weer terug om even een bakkie te doen en Piper op te halen voor mij. Alles gaat goed totdat we Piper in de trailer laden. Dan zie ik dat ze haar been heeft opengehaald en een lekkere winkelhaak in haar been heeft.
Ik bel Daria om te vragen wat zij denkt dat we moeten doen, en ze raadt ons aan om gewoon naar te show te gaan en te vragen of we alsnog mee mogen doen. Eerst maken we Piper’s been goed schoon met koud water en dan gaan we toch maar op pad (ik krijg niemand van de show te pakken aan de telefoon).
Ik moest wel even denken aan het boek met cartoons dat ik gisteren gelezen had: “what horses think about – how can I injure myself today?”
Zodra we aankomen, laat ik eerst maar even naar Piper kijken en na overleg met de jury laten ze me toch zo met haar rijden. De wond is vrij oppervlakkig en als het tijdens het inrijden niet weer gaat bloeden, vinden ze het goed.

Met al dat gedoe is er niet veel tijd voor een uitgebreide poetsbeurt of manen vlechten en we verschijnen dus zo maar aan de start. Het is inmiddels bloedheet geworden, maar we moeten er natuurlijk toch representatief uitzien (het is bijna 30 graden).

  • 2012DressageShow

De buren zijn zelfs ook even komen kijken, dus het is goed dat ik toch nog mee mag doen. Alice is zo aardig om wat foto’s van me te nemen en zo kan Peter de pony Lucy weer vasthouden, die dit keer mee kwam om Piper gezelschap te houden en Eline kan mijn test voorlezen.
De eerste test ging niet zo heel erg goed: 58.75%. Er waren wat probleempjes met de gallop en ze was niet genoeg voorwaarts (veel te warm natuurlijk). Een andere moeilijkheid is dat ik Piper niet met haar neus naar beneden kan laten gaan tijdens de draf. Dat wist ik van tevoren al en ik had het er met Daria al over gegrapt dat het goed uit zou komen als ze haar (af en toe voorkomende) hoestbui had tijdens de draf ronde waarin ze haar hoofd naar beneden moet doen. En zowaar, dat mazzeltje heb ik tijdens de tweede test, ze briest stof uit haar neus. Dan gaat je score van 4 punten (op een schaal vann 0 tot 10) naar 6 punten (en die tellen ook nog dubbel). Toen ik ook nog de juiste gallop wist te doen, betekende dat een veel hogere score: 66.78% en ook een eerste prijs!
Tijdens deze tweede ronde kreeg de jury gelukkig medelijden met ons en mogen we zonder jasje rijden.

Dus er zijn dit keer ook wat foto’s van Annette te paard niet alleen de kinderen. Ze staan op Picasa.

We brengen de paarden weer netjes terug naar huis en gaan eten in Cochrane. Rob is ondertussen naar het vliegveld voor zijn tripje naar Frankrijk, maar ook hij krijgt een onaangename verassing: wanneer het vliegtuig een uur onderweg is, moeten ze weer terugvliegen naar Calgary omdat er een passagier onwel is geworden. Omdat de piloten al zolang in de lucht hebben gezeten, mogen ze volgens de Arbo wet die dag niet meer vliegen en Rob kan pas de volgende de weg, met een onzeker vliegschema.

Wij blijven nog een nachtje in Daria’s huis slapen zodat we nog een keer voor de beesten kunnen zorgen en dan is het de volgende dag weer terug naar huis en al die witte kleren schoon proberen te krijgen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.