Pony show

Zaterdag 28 Juli 2012
De kinderen hebben zoveel geleerd tijdens de afgelopen week, dat we besluiten de week af te sluiten door mee te doen met een pony show. Deze show is alleen open voor ponies en Welsh Cobs.
Eline en Peter doen allebei mee met de equitation klassen en springen. Daarnaast is er ook nog aangespannen rijden en zijn er beoordelingen van de Welshes. Hoewel Eline een Welsh Pony rijdt, doen we daar niet aan mee omdat we geen papieren hebben van Lucy.


Peter mag mee doen in de 8 jaar en jonger divisie (ze kijken nar de leeftijd op 1 januari) en Eline doet mee met de onervaren pony klassen.
De springwedstrijden zijn zogenaamde hunter shows. Dat betekent dat het niet zo belangrijk is hoe snel en hoe hoog je springt, maar meer hoe de pony en de ruiter eruit zien tijdens het springen. Peter wint de ronde waarbij de ruiter wordt beoordeeld, maar niet de beide rondes waarbij de pony wordt beoordeeld. De jury legt hem uit dat Casper nou eenmaal geen makkelijke pony is en er niet uitziet alsof je zo maar elke ruiter op zijn rug kunt zetten en dan doet hij rustig een ronde. Dat wisten we natuurlijk al. Tijdens een van Peter’s rondes wordt zelfs geroepen: “waar gaat die pony met dat jongetje naartoe?” Maar ze doen het goed, Peter onthoudt zijn parcours en er zijn geen weigeringen en Peter wint een mooi zadeldekje.


Eline heeft wat meer problemen met Lucy. Ze hebben een aantal weigeringen en daardoor zijn ze al snel gediskwalificeerd. Toch maakt Eline al haar rondes af en weet uiteindelijk Lucy toch over de hindernissen te krijgen.

Voor een wedstrijd op een pony die ze net een maand kent, gaat het heel goed!
Al met al voor allebei een succesvolle dag!
Een aantal fotos staan op de fotosite.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.