O’Keefe ranch

Zondag 15 Juli 2012

Schooltje


Niet ver van Vernon vandaan staat de O’Keefe ranch. Deze staat er sinds 1867 en is nu open voor bezoekers. Naast de boerderij is er een schooltje, een kerk (met klein kerkhof), een winkeltje en verschillende schuren en andere bijgebouwen.
Wanneer we aankomen blijkt de kassiere bij de ingang Nederlandse te zijn. Ze woont met haar gezin ook al weer een aantal jaren in BC. Later ontmoeten we ook haar dochter die ook Nederlands spreekt en ons een enthousiaste rondleiding geeft door het winkeltje. Hoewel Engels haar soms toch wat beter afgaat.

De bok met 4 hoorns

Het luxe woonhuis kunnen we in met een gids, die ons verteld over de historie van de bewoners en de verschillende meubelstukken die ze weer terug hebben verzameld voor het huis.

We bekijken ook de verschillende andere gebouwen en oude voertuigen. Ze hebben er ook nog wat vee staan, waarvan het meest bijzondere wel is een schaap met 4 hoorns. Dit blijkt een bepaald ras te zijn, wat zelfs wel 6 hoorns kan hebben. Het ziet er een beetje raar uit.

Rond een uur of 2 zijn we wel uitgekeken en we hebben honger. Naast het museum is een restaurant en ze ronden net hun brunch buffet af. Maar we kunnen nog wel even binnenkomen en meeeten en dat doen we dan ook graag!

Mooie vlinders onderweg

Terug in Vernon lopen we een natuurpad door Vernon – natuurlijk ook om een cache te zoeken. We moeten onderweg allerlei dingen tellen en zoeken op de borden om zo de informatie te vinden die nodig is voor de cache. Op zich een leuk tochtje, maar wel veel muggen zo bij het water. We zien ook dat ze hier wel wat last hebben gehad van overstroming van het beekje. -In het voorjaar waren er veel overstromingen in de omgeving-. De zandzakken liggen hier en daar nog.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.