Kalamalka Lake

Zaterdag 14 Juli 2012
We gaan vandaag op zoek naar de ‘Magnetic Hill’. Rob weet dat die hier is, omdat er ook een geocache is.
Een magnetic hill is een heuvel waarbij het door gezichtsbedrog lijkt alsof je naar beneden rijdt, terwijl je eigenlijk naar boven gaat. Om dat uit te proberen hadden we een stepje meegenomen en daarmee geprobeerd de heuvel op te rollen. En inderdaad. Dat lukte. We hebben er een videootje van gemaakt:

Die staat hier op Youtube.


Er zijn veel spectaculairdere magnetic hills in de wereld, waarbij je zelfs als je je auto in zijn vrij zet de heuvel op rolt, maar deze kleine was ook leuk om een keertje mee te maken!


We zijn er echt bijna hoor!

Daarna doen we een wandeling in Kalamalka Lake Provincial Park. Het is niet ver van Vernon. We doen een rondje over rattlesnake hill (gelukkig kwamen we geen slangen tegen. Wel veel vogels en vlinders.) Volgens Rob hoeven we niet veel te klimmen, omdat we een rondje doen rond de top van de berg. Dat valt dan toch wel een beetje tegen, helemaal zo in de hitte.

Het is een mooi park en het uitzicht dat we uiteindelijk hebben is de trip weer helemaal waard.

In de middag gaan de kinderen natuurlijk weer terug naar het welverdiende zwembad.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.