Stampede 2012

Maandag 9 Juli 2012

  • Stampede12

Het is nog steeds bloedheet, maar we gaan vandaag toch naar de Stampede. We hebben gaan kaartjes gekocht voor de rodeo, maar op het terrein zelf is ook altijd genoeg te doen. Rob heeft vanaf deze week ook vrij, dus die gaat met ons mee.
We gaan met de tram naar het Stampede terrein.
Ik wil graag de voorstelling ‘tails’ zien en dat is an ook het eerste waar we naartoe gaan. We zijn veel te vroeg, maar hebben daardoor wel een mooie plek, waar we alles goed kunnen zien.

Tails is het verhaal van het ontstaan van de Stampede, 100 jaar geleden. Aan de hand van drie paarden vertellen ze de geschiedenis tot aan de eerste Stampede. Het eerste paard vertegenwoordigt de Indianen, het tweede paard de cowboys en het derde paard de boeren die zich in Alberta vestigden. Het is mooi vorm gegeven en er zitten ook hele grappige stukken tussen, dus het valt zeker niet tegen.


  • Stampede12

Daarna bezoeken we de verschillende onderdelen op het Stampede terrein. Natuurlijk gaan we bij de paarden kijken en in de middag zien we de finale van de Cowboy Challenge. Hierbij moeten de ruiters verschillende ‘kunstjes’ uithalen op hun paard. Een grote voetbal door een hek krijgen, met een wapperende vlag door de arena galloperen, een emmer water verplaatsen, enz. Het is leuk om te zien. Degene die het snelste is en de hindernissen het netste uitvoert is uiteindelijk de winnaar van 10.000 dollar, niet verkeerd!

  • Stampede12

Na wat avondeten gaan we nog een kijkje nemen bij de schaapshonden. Het is ongelofelijk hoe die op commando bewegen. Sommige schapen lieten zich niet wegjagen door de hond en gingen bijna het gevecht aan. Dat is dan jammer voor de herder, want dan krijg je de schapen zeker niet binnen de 4 minuten terug in de kooi.

Foto’s staan op picasa.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.