Gymkhana

Zondag 8 Juli 2012

Peter met Casper en Eline met Lucy


Vandaag was de tweede in een serie van Gymkhana’s bij de Agricultural Society in Cochrane. Peter en Eline doen allebei mee en omdat ze nu allebei een pony hebben om op te rijden, gaat dat vrij soepel.
In totaal doen ze mee met 9 verschillende spellen: barrelraces, race around the world, pole bending, mini poles en nog meer. Er doen 3 kinderen mee in de leeftijdsklasse van Peter en Eline, plus nog 4 kinderen waarmee de ouders meelopen.

Het is niet zo druk als de eerste wedstrijd, maar dat is maar goed ook. Het wordt 30 graden vandaag en zo kunnen we allemaal in de schaduw van de manege blijven. Het is veel te warm om buiten in de zon te zijn.

Eline met haar prijzen

Lucy is pas voor de tweede keer in de manege en het is er nu ook een stuk enger dan de eerste keer. Er staan tonnen en palen en in de hoek zit de jury. Daarbij wordt ook nog harde (cowboy)muziek gedraaid. Toch gaat het redelijk goed met Eline en Lucy. Af en toe moet moeder er even aan te pas komen om Lucy langs de enge tonnen te leiden, maar verder redden ze het prima samen.
Eline wint voornamelijk derde plekken deze dag.


Peter met zijn prijzen

Peter en Casper doen het een stukje beter. Casper kent het klappen van de zweep en is nergens van onder de indruk, hoewel het in het begin even mis gaat. Tijdens het opwarmen valt Peter van Casper. Hij maakte een scherpe bocht en hup daar ging Peter. Gelukkig wilde hij er wel weer op en de wedstrijd ging heel goed. Peter en casper werden zelfs twee keer eerste (tijdens het pole bending en tijdens de agility races – dan moet je van je paard af, over een paar stapstenen lopen en weer terug op je paard). De rest van de spellen werd Peter tweede, en een paar keer scheelde dat maar een halve seconde.

Allebei hebben ze een leuke dag. Op naar de volgende gymkhana!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.