Scouting kamp

Zondag 22 April 2012

De slaap barakken

Peter heeft dit weekend een kamp met zijn scouting club.
Ze zijn niet heel ver uit de stad: camp Gardener bij Bragg Creek. Het is enorm mooi weer, dus ze hebben ontzettend veel mazzel.
Ze hoeven gelukkig niet in tentjes te slapen, maar slapen met zijn allen in barakken. Uiteraard wordt er niet veel geslapen.
Op vrijdag avond wandelen ze door het bos en doen een ‘camouflage’ spel. In het donker mogen ze zich verstoppen rondom de zoeker die ze met een zaklantaarn probeert te vinden.

De volgende ochtend is het na het pannekoeken ontbijt tijd voor een obstakel koers. Ze moeten overal onder en over klimmen en klauteren.

De hele groep

Over de hoge muur

papa wil ook wel

Eronder door

Wiebel plank

Over het stroompje


Peter komt niet hoog

Evenwichtsbalk

Weer over de hoge muur

Over het stroompje


Door de banden


Na deze obstakel koers gaan de kinderen geocachen. Rob heeft met een andere vader een aantal caches verstopt en daar gaan de cubs nu naar op zoek.


Samen overleggen

Hoog in de takken


Ze zijn behoorlijk goed verstopt, maar uiteindelijk vinden ze alle caches. Ook die ene die belachelijk hoog in een boom is verstopt. Met een enorme tak weten ze die uit de takken te bevrijden.


Daarna gaan de cubs pionieren en pijl en boog schieten. Helaas kan Rob daar niet bij zijn, omdat hij een presentatie moet geven over geocachen in Calgary. Hij is weer op tijd terug voor het avondeten – spaghetti – en dan gaan ze nog een soort tikkertjes spel spelen. Uiteraard wordt er niet vroeg geslapen.

De volgende ochtend na het ontbijt zit het er weer op voor ze, iedereen gaat weer terug naar huis. Het was een geslaagd weekend.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.