Stampede School

Vrijdag 27 Januari 2012
Afgelopen week zijn de kinderen van Peter’s klas vijf dagen naar Stampede School gegaan. In feite zijn het vijf schoolreisjes achter elkaar. Omdat er weinig vrijwilligers waren, kon ik vier dagen mee om de kinderen te begeleiden.

  • Stampede School

Elke dag was er veel te zien en te doen.
Op maandag hebben we het Stampede terrein verkend en gekeken naar de verschillende muurschilderingen en beelden op het park. Een van de bijzondere plekken is een 125 jaar oude boom, die midden op het parkeerterrein al die tijd heeft overleefd. Ooit stond deze boom in de achtertuin van een huis dat al lang geleden is afgebroken, maar men heeft besloten deze boom al die tijd te sparen.


  • Stampede School

De dinsdag stond in het teken van tipi bouwen. Ze kregen uitleg over de onderdelen van de tipi en hoe de tipi in feite de buffalo voorstelt. De eerste 4 palen zijn de poten van de bison, daarna volgen de ribben en de hoorns (de deur). Aan de ruggengraat is de huid vastgemaakt, die over de palen heen gaat. Tot slot volgen de oren, de twee palen die aan de stukken doek gaan die dienen om de wind tegen te houden bij de ‘schoorsteen’.

In de middag leerden ze van alles over de schilderingen die je op de tipis aan kunt treffen. Die vertellen altijd een verhaal.


Op woensdag kwamen de paarden. Twee paarden werden gebracht en de kinderen werd geleerd hoe ze kunnen herkennen of een paard kwaad is, of nieuwsgierig. Ze kregen ook de kans de paarden te aaien, te borstelen en zelfs wat hooi te voeren.
In de middag keken ze naar verschillende paardenspullen en moesten daarover schrijven.


  • Stampede School

Voor mij de laatste dag was de donderdag. Op die dag gingen ze dansen. Er kwam een meisje die hen de jingle dans voordeed en hen twee dansen leerde: de uil en het konijn. Na de eerste hilariteit over het moeten dansen in paren, ging iedereen toch zijn best doen om de dansen te leren.

In de middag kregen ze weer een verhaal te horen en dat was een vrij bijzonder verhaal. Mrs Crowshoe had een touw aan haar boek hangen met knopen erin en bij onze groep legde ze de laatste knoop in het touw. Het was daarom de laatste keer dat ze dit verhaal voor zou lezen. Om die bijzonder gebeurtenis te markeren mochten de kinderen allemaal hun handtekening zetten in haar boek.

De laatste dag, de vrijdag was ik er niet meer bij, maar toen hebben ze geleerd over cowboy poezie en verschillende granen.

Het is een leuke en leerzame week geweest voor de kinderen.

Meer fotos staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.