Klaar voor Halloween

Zondag 30 Oktober 2011

Eline als vampier


Het is eind oktober, dus natuurlijk weer tijd voor Halloween. We kwamen wat langzamer op gang dit jaar, maar nu zijn we er toch klaar voor.
De kinderen hebben hun eerste Halloween feesten al gehad. Zowel bij Peter op school, als bij Eline was er op donderdagavond een Halloween feest. Op Eline’s school betekende dat alleen een feest voor de kinderen, dus Eline had ons alleen nodig om ernaartoe gebracht te worden. Bij Peter op school mochten de ouders wel meevieren en dat hebben we dan ook gedaan.


Eline in haar kostuum

Peter wordt geschminkt

Peter en zijn moeder

Peter en Annette verkleed


Rob en Peter verkleed


Eline wordt dit jaar verkleed als vampier. Later in het jaar heeft Eline een toneel voorstellling, waarvoor ze ook vampier moet zijn, dus we slaan mooi vliegen in een klap. Peter is dit jaar de dood. Hij heeft alleen geen zin zijn zeis mee te nemen naar school. Door de schmink ziet hij er al eng genoeg uit.

We moeten natuurlijk ook het huis buiten wat versieren. We doen daarom bladeren in een vuilniszak waarop enge gezichten zijn geprint. We besluiten zelf ook een aantal vuilniszakken te beschilderen, maar helaas blijft die verf niet echt goed zitten.
Peter heeft erg veel lol met het aanharken van de bladeren en natuurlijk erin te springen. Uiteindelijk belanden de bladeren dan toch in de vuilniszakken.


Een enorme hoop bladeren

Weer bij elkaar harken

Enge platen voor het raam

De zakken vullen

Vuilniszakken beschilderen

Het resultaat


Het resultaat


Als laatste moeten ook de pompoenen nog worden uitgehold. Dit jaar doen de kinderen dat voor een groot deel zelf. Het ziet er wel even eng uit met dat scherpe mes, maar er gebeuren gelukkig geen ongelukken. Ze zien er weer prachtig uit en we zijn er helemaal klaar voor!


De pompoen leeghalen

Een gezicht snijden

Eline haalt haar pompoen leeg

Een gezicht snijden

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.