Peter is welp

Dinsdag 11 Oktober 2011

You Dyb Dyb Dyb

We Dob Dob Dob


Vandaag is de inauguratie van Peter als welp. Hij is lid geworden van de scouting en krijgt vanavond officieel zijn hals doek.
We gaan met zijn groep naar Bowness Park. Eerst worden daar de Bevers ingezworen en daarna de Welpen.
Peter heeft thuis al geoefend op zijn belofte en hij heeft een ‘welpen’boek. Hierin staan allerlei dingen die hij kan doen om badges te verdienen.

Helaas waren alle shirts in zijn maat uitverkocht, dus we hebben (voor ondertussen) maar een grijs shirt voor hem gekocht dat er een beetje op lijkt.

Alle nieuwe welpen doen hun belofte aan de akela. Peter doet het prima, hij kent de belofte helemaal uit zij hoofd en heeft geen hulp nodig van de leider.
Hieronder een filmpje van zijn belofte. Het is erg slecht, omdat ik het met mijn fototoestel heb opgenomen (de batterij van de video was natuurlijk leeg!)Na de ‘geheime’ handdruk, met de linkerhand in plaats van de rechter, is Peter dan ingezworen als welp en krijgt zijn halsdoek omgeknoopt en hij krijgt een aantal badges die aangeven bij welke scouting groep hij zit. Scenic Acres, no 244, wat deel uitmaakt van Nose Hill Area, wat op zijn beurt weer deel uitmaakt van Chinook – Alberta.

Peter doet zijn belofte

Peter doet zijn belofte

Hij krijgt zijn halsdoek


De groep welpen

Ik weet niet waar ik al die dingen kwijt moet op zijn shirt als hij daar straks ook nog allerlei andere badges op mag dragen… In het oude uniform hebben de kinderen een soort sjerp waar ze al die badges op kunnen dragen, maar die is met het nieuwe uniform afgeschaft.


Peters groep: Scenic Acres 244

Nose Hill area is Noord Calgary

Nose Hill is weer onderdeel van Chinook (Alberta Zuid)


Na het officiele gedeelte is het tijd om bij het kampvuur hotdogs op te warmen en chocolademelk te drinken. Daarna gaat iedereen weer terug naar huis en kunnen we aan de slag met de badges!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.