Cochrane Parade

Maandag 5 september 2011
Ik ben zo druk bezig met het bijwerken van de vakantieverhalen, dat onze dagelijkse avonturen helemaal niet meer op de blog komen te staan. Dus ik zal jullie een beetje bijpraten.

Inmiddels zijn de kinderen weer begonnen op school. Voor Eline was het een groot verschil. Ze gaat nu naar Arbour Lake, een school nog wel in de buurt, maar niet meer op loopafstand. Ze gaat nu dan ook met de bus naar school.

De eerste dag heb ik haar braaf naar de bushalte gebracht zodat ze weet waar ze precies moet opstappen. Helaas had ze een foutje gemaakt bij de bus voor de terugweg. Ze was met een klasgenootje op de bus gestapt die dat klasgenootje moest hebben, maar dat is niet Eline’s route. Gelukkig ging ze wel naar Scenic Acres, maar ze moest nu dus uitstappen bij een andere halte (er gaan drie verschillende busroutes door onze wijk). Gelukkig herkende ze waar ze was, en kon ze prima naar huis lopen, maar ze was er toch nogal overstuur van. Niet zo’n heel leuke start dus.

In de avond zijn we dan ook lekker gaan winkelen en hebben allerlei leuk magnetische spulletjes gehaald, die ze in haar ‘locker’, haar school kluisje, op kan hangen.

De volgende ochtend organiseerde een televisiestation een ontbijtprogramma bij ons in het wijkcentrum. Daar gingen we heen. Dat betekende dat Eline weer op een andere busroute stapte om die dag naar school te gaan (die halte was het dichtst bij het wijkcentrum). Ze heeft nu dus alle drie de busroutes gezien, dus ze zal niet snel meer verdwalen. De terug route ging dit keer gelukkig zonder problemen.

Peter gaat nog steeds naar Scenic Acres, en heeft alleen een nieuwe juf gekregen dit jaar. Dat gaat allemaal wel goed komen!

Casper met zijn mooie manen

Casper en Akamina worden mooi gemaakt

De kinderen hangen rond bij Casper

Onze totale groep van ruiters


Na de twee dagen school hadden we hier weer een lang weekend. Het was maandag Labour Day. Dat betekent dat veel mensen vrij zijn.
In Cochrane is dat weekend ook de rodeo aan de gang en de bijbehorende parade was op deze Labour Day. Dit jaar deed ook de Cochrane Pony Club mee met de parade.
We hadden besloten om te kijken of we met Casper mee konden doen aan de parade. Peter zou dan rijden en Eline zou hem vast houden. Daarnaast hadden we nog 4 ruiters en een aantal kinderen die gewoon mee zouden lopen.

We beginnen de ochtend met het borstelen en optuigen van Casper en Akamina. Daar hebben de meiden (en Peter) veel plezier mee. Dan wordt het tijd om in de rij te gaan voor de parade en dat wil helemaal niet lukken met Casper. Er is teveel aan de han den hij is niet rustig te krijgen. Het is zo erg dat ik hem zelf flink vast moet houden aan de teugels en het halster om hem enigszins in bedwang te kunnen houden. Dat wordt het dus niet. Casper kan dus terug naar de wagen en Peter en Eline lopen mee in de parade.

Ondanks deze teleurstelling hebben ze het enorm naar hun zin en volgen Rob waren ze de meest luidruchtige groep die erbij zat.
Het was enorm leuk om daar een keer aan mee te kunnen doen!

Dag pap!

De wandelaars

Ze hebben behoorlijk wat lol


Een paar van de andere deelnemers:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.