Op weg naar Wabamun Lake

Dinsdag 16 augustus 2011

  • Vakantie11-110816-NaarWabamun

Het is tijd om weer door te rijden richting Edmonton. We hebben nog een kampeerplek gereserveerd aan Wabamun Lake.
Voordat we echt op pad gaan, rijden we nog een keer langs het theehuis. Dat is zo’n beetje de enige plek waar Thomas zijn pet kan hebben achtergelaten. En gelukkig, in het souvenirwinkeltje hangt hij nog net zo als hij hem had achtergelaten, bij de koptelefoon waar je muziek kan luisteren als je dat wilt kopen. Thomas is helemaal weer blij!

Op dit deel van de route staan niet veel stops gepland. Er zijn een aantal plekjes (vooral natuurlijk waar caches liggen) waar bijzondere dingen te zien zijn, maar dat zijn geen enorme wandelingen.

  • Vakantie11-110816-NaarWabamun

De eerste korte stop is bij een zwavel bron. Water komt uit de berg gestroomd en heeft onderweg mineralen meegenomen die de rotte eieren lucht veroorzaken bij het water.

  • Vakantie11-110816-NaarWabamun

Nadat de bijbehorende cache is gevonden rijden we weer door. Het is een mooi gezicht wanneer we een stel edelherten vlak langs de kant van de weg zien staan. We schieten wat mooie plaatjes en rijden dan weer door.

  • Vakantie11-110816-NaarWabamun

Bij Jasper Lake zijn zandduinen. Ook daar stappen we even uit de auto. De kinderen vinden het geweldig om op de heuvel rond te rennen en naar beneden te glijden. Gelukkig rolt niemand het water in, alhoewel ik dat zeker verwacht had, want het loopt heel steil naar beneden.

Tijdens de route richting Edmonton zien we nog prachtige bergen en een groep berggeiten.

Ruim op tijd komen we aan bij de camping. Hoewel onze plek mooi is, zijn de toiletten of heel ver weg of vreselijk vies. Niet echt goed dus.
Het meer is ook een flink eindje lopen, maar er is een leuk strandje bij met een speeltuin.
We gaan lekker eten bij de campers en ‘s avonds maken we artistieke foto’s in het donker.

  • Vakantie11-110816-NaarWabamun
  • Vakantie11-110816-NaarWabamun
  • Vakantie11-110816-NaarWabamun

Meer fotos staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.