Geen plek in de herberg

Donderdag 11 augustus 2011

  • Vakantioe11-110811-GeenPlek

Het is de bedoeling om vandaag naar de camping Kicking Horse te rijden in Yoho Park. Het was niet mogelijk om deze van tevoren te reserveren, dus we gaan er op de bonnefooi heen. We moeten er redelijk op tijd zijn om nog een plekje te vinden, maar ja, er is onderweg nog zoveel te zien.

De eerste stop zijn de ceder bomen. Er is hier een pad gemaakt tussen de enorme cederbomen die hier in het bos staan. Deze zijn al eeuwen oud en hebben een enorme omvang. Het houten wandelpad maakt het makkelijk om hier rustig doorheen te wandelen.

De volgende plek waar we stoppen is bij het Glacier House. Hier zou een geocache liggen. Het is wel even een stukje lopen. Onderweg komen we langs een brug waar het water onderdoor raast en stalactieten achterlaat op de onderkant. Ook komen we langs ‘the meeting of the waters’. Hier komen met veel watergeweld twee riviertjes samen, de Illecillewaet rivier en de Asulkan Brook.

  • Vakantie11-110811-GeenPlek

We lopen daarna door naar de restanten van het Glacier House. Dit is een hotel van rond 1900, dat in vergetelheid is geraakt. De spoorweg ging rond die tijd over de Roger’s Pass, en bracht de nodige toeristen naar Glacier House. Er waren in omgeving altijd echter veel lawines en aardverschuivingen en na een laatste ernstige lawine in 1910 werd besloten een tunnel te graven voor de trein, in plaats van de gevaarlijke route over de pas. Hiermee werd de aanvoer van toeristen naar het Glacier House steeds minder en toen uiteindelijk ook de Great Glacier zover terug trok, dat je die niet meer zag vanuit het Glacier House, is het hotel uiteindelijk in 1925 gesloten. Toeristen gingen liever naar het in de buurt gelegen Banff en Lake Louise.


  • Vakantie11-110811-GeenPlek

Nu kun je de restanten (fundering) van het Glacier House nog bekijken en rondom staan allerlei informatieborden die uitleggen wat voor prachtig hotel er heeft gestaan. Met de informatie van de borden kun je de coordinaten uitrekenen waar de geocache moet liggen. Het bijkt echter lastig om hem te vinden, en uiteindelijk geven de mannen de zoektocht op en gaan we weer terug naar de auto.

We rijden uiteraard over de Roger’s Pass. Dit is een 1330 meter hoge bergpas over de Selkirk Mountains. We stoppen hier even om te lunchen, voordat we weer doorrijden naar Yoho National Park.

  • Vakantie11-110811-GeenPlek

Uiteindelijk zijn we pas een uur of zeven bij de camping en komen erachter dat deze gesloten is. Achteraf blijkt dat in de winter een sneeuwlawine een deel van de camping overhoop heeft gehaald en dat zijn ze nog aan het herstellen.
De dichtbij gelegen camping Monarch is daardoor inmiddels al vol. We moeten dus op zoek naar een alternatief.
We rijden eerst naar Lake Louise, maar ook daar is alles vol.
Ze verwijzen ons naar een overloop camping van Lake Louise, en inmiddels is het er ook bij gaan regenen.
Die overloop camping ziet er wel erg triest uit, het is een soort onverharde parkeerplaats, naast een soort werkplaats. Daar heb ik helemaal geen zin in dus we rijden weer terug richting Banff en vinden uiteindelijk een plek op Protection Mountain. Het is weliswaar officieel een tentplek, maar we weten de camper en de vouwwagen ieder op een tentplek te manoeuvreren. We zijn trouwens niet de enigen die een camper op een tentplek hebben gezet.

  • Vakantie11-110811-GeenPlek

Terwijl ik ons inschrijf, zet Rob onze vouwwagen op. Helaas hebben we vanochtend de ramen niet helemaal dicht gedaan bij het oppakken en terwijl het pijpenstelen regent wordt daardoor vooral het grote matras zeiknat.
We moeten dus een beetje improviseren tijdens het slapen. Annette slaapt op het bed bij de kinderen en Rob op de helft van het matras dat nog droog is. Ondertussen hebben we lekker de kachel aan en hangen de lakens op in de wagen om alles op te laten drogen.

Buiten hangen we een zeil op tussen de bomen en daaronder kunnen we gelukkig droog zitten. Het lukt zelfs nog om een kampvuurtje aan te krijgen.

Meer foto’s van onze tocht vind je hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.