Op weg naar Kaslo

Zondag 7 augustus 2011

  • Vakantie11-110807-NaarKaslo

Vandaag rijden we naar Kaslo. We rijden vrijwel de hele weg langs het Kootenay Lake. Dit meer is 100 km. lang en 5 km. breed. Onderweg heb je langs de weg steeds mooie uitkijkjes op het meer.
Bij Kootenay Bay gekomen, kunnen we met een veerboot het meer oversteken. Dit is de langste gratis overtocht in Noord Amerika. We zijn ongeveer 35 minuten onderweg en komen bij Balfour weer aan wal.

  • Vakantie11-110807-NaarKasloAan de westkant van het meer rijden we weer verder. Op een gegeven moment komen we bij een haarspeldbocht in de weg. Hier stroomt de Coffee Creek het meer in. Er is een kleine parkeerplaats waar we even de campers neerzetten en naar de kreek lopen.

  • Vakantie11-110807-NaarKaslo

Er staan een heleboel Inuksuks, die mensen hier hebben gebouwd.

Een Inuksuk werd door de Inuit (eskimo’s) gebruikt als een soort wegwijzer, bijvoorbeeld om aan te geven dat hier goed gevist of gejaagd kan worden of als wegwijzer op een reis route.
We maken zelf ook even wat Inuksuks en gaan dan weer terug de autos in.

  • Vakantie11-110807-NaarKaslo

We komen op tijd aan bij de gemeente camping van Kaslo. Dit is een schattig stadje aan de rand van het Kootenay Meer. Het meer is niet heel erg koud, dus de kinderen liggen al weer snel in het water.

We hebben geen zin om eten te koken, dus we gaan, redelijk luxe, uit eten in het dorp.

De mannen stappen nog even in de kano, maar met het tijdsverschil (het is in BC een uur vroeger dan in Alberta) is het al snel donker, dus ze zijn al weer snel terug.
In de avond kunnen we weer een lekker kampvuurtje maken en dat doen we dan ook.

Meer foto’s van deze dag staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.