Fort Steele

Zaterdag 6 augustus 2011
We worden vandaag lekker rustig wakker. We beginnen met een luxe ontbijtje van pannekoeken met aardbeien en Maple Syrup.

  • Vakantie11-110806-FortSteele

Dan gaan we op weg naar Fort Steele. Het is niet ver van de camping dus we kunnen ernaartoe lopen (hoe on-Canadees). Wij zijn er al eens eerder geweest, maar er is genoeg te zien om je er nog een dag te kunnen vermaken.
Fort Steele is een dorp van bijeengebrachte gebouwen uit de periode rond 1880-1900. Zo is er een hotel, een school, een theater en verschillende kerken (ieder geloof natuurlijk zijn eigen kerk).

Er zijn ook verschillende ambachtslieden aan het werk en we kunnen zien hoe ze tin bewerken, smeden en leer bewerken. Ook de hoefsmid is aan het werk aan een van de Clydesdales, de trekpaarden die ze daar hebben staan.

  • Vakantie11-110806-FortSteele

Naast de ambachtslieden zijn er ook acteurs die elk uur of zo een stukje opvoeren. Een van de stukjes is een dame die illegaal sterke drank verkoopt en daarvoor naar de rechter moet. Ook zien we de verkiezingsstrijd tussen twee mannen voor het Provinciale bestuur. Ze maken er leuke showtjes van.
Naast oude gebouwen staan er ook allerlei oude auto’s en rijtuigen. Het leuke daarvan is dat de kinderen daar allemaal op en in kunnen klimmen.
De paarden zijn natuurlijk ook een enorme trekpleister en net als we die uitgebreid staan te aaien, loopt Peter’s vriendje Lucas langs met zijn ouders. Een klein wereldje.

  • Vakantie11-110806-FortSteele

Ietsje buiten Fort Steele ligt ook een deel waar ze stoom locomotieven hebben en allerlei andere stoommachines. Ook daar nemen we even een kijkje en dan lopen we weer terug naar de camping.

Hier is ook een klein zwembad, dus we kunnen hier even lekker afkoelen voordat we gaan eten.

We wachten nog even tot het donker is en dan gaan we met zijn allen op zoek naar een nacht cache. Deze bestaat uit een serie van handafdrukken die oplichten in het schijnsel van een zaklantaarn. Uiteindelijk vind je dan de cache. Het was helaas een beetje een korte route, maar wel leuk om te doen.
Op de terugweg zien we nog een enorme pad over de weg lopen.

Meer foto’s van Fort Steele staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.