Waterton Lakes

Woensdag 3 augustus 2011
Waterton Lakes is “where the mountains meet the prairie”. Dit geeft een prachtig uitzicht op de bergen. Het is ook een winderige plek. Het blijkt dat het prachtige hotel The Prince of Wales tijdens de bouw in 1926 7,5 cm van zijn fundering werd geblazen tijdens een storm hier.

We besluiten vandaag eerst het stadje een beetje te verkennen. Het blijkt dat ze 7 geocaches in het stadje hebben verstopt, dus die gaan we doen om op die manier de omgeving te verkennen. In het Heritage gebouw krijgen we alle informatie die we nodig hebben, plus nog een explorers boekje voor de kinderen. Hierin kunnen ze verschillende opdrachten doen en aan het einde krijgen ze daarvoor een beloning.

We beginnen met de drie caches die we lopend in het dorp kunnen doen. Ze zijn vrij makkelijk te vinden en ondertussen werken de kinderen aan hun opdrachten in hun boekjes.

  • Vakantie11-110803-WatertonCaches

We komen nog een stel geocachers tegen die ook de caches in het park doen.
De caches brengen ons naar het meer, een mooie bloementuin en de Cameron Falls. Bij de waterval zitten grondeekhoorns op de toeristen te wachten en sommige zijn zo tam dat ze de zonnebloempitten uit je hand eten.
Natuurlijk stikt het in het stadje van de herten.

Wanneer we de caches in het dorp hebben gevonden, gaan we terug naar de camping voor de lunch. Daarna proppen we ons met zijn negenen in de auto en gaan op zoek naar de caches die wat verder uit het dorp liggen.

  • Vakantie11-110803-WatertonCaches

Eerst komen we langs Linnet Lake. Dit meer is ontstaan doordat een enorm ijsblok op deze plek is gesmolten. Het meer is heeft geen uitloop, dus alle zand en klei die erin loopt, hoopt zich langzaam op, totdat het meer niet meer bestaat.
We doen een rondje om het meer. Bij de start van het pad staat aangegeven dat er beren in de omgeving kunnen zijn. De kinderen maken daarom zo een herrie, dat we absoluut helemaal geen wilde dieren meer zullen zien hier.

De volgende stop is bij de paardenstallen, waar we (wat Luca nog niet weet), morgen een ritje zullen maken. De cache is een stukje lopen voorbij de stallen en we hebben op de plek van de cache een mooi uitzicht over het heuvelachtige grasland van de prairie.

  • Vakantie11-110803-WatertonCaches

Tot slot rijden we naar Haybarn road. Langs de kant van de weg staat daar een boom en, jawel, daar ligt de cache. Het is een race uit de auto om de eerste te zijn die de cache zal vinden.
Hiermee hebben we 6 van de 7 caches opgehaald en dat is genoeg om in aanmerking te komen voor een speciale geocoin van Parks Canada.

We gaan vervolgens kijken bij Red Rock Canyon. Hier loopt de Red Rock Creek door een uitgesleten canyon. De wanden zijn van rood en groenachtig gesteente. Deze lagen zijn gevormd door het samenpersen van moddersteen. Wanneer dat gebeurt in een omgeving met veel zuurstof wordt het gesteente (argiliet) rood, wanneer het gebeurt in een omgeving met weinig zuurstof wordt het gesteente groenig.

  • Vakantie11-110803-WatertonCaches

Het water is ijs- en ijskoud, maar natuurlijk moeten we er allemaal even in pootje baden. Rob, Fons en de kinderen lopen nog een heel eind stroom opwaarts om te kijken hoe het er daar uitziet.
Wanneer ze weer terug komen en zijn afgedroogd, besluiten we ook nog een stukje stroomafwaarts te lopen. Hier zou nog een waterval moeten zijn, de Blakiston Falls.
Het is maar een kilometer lopen, dus goed te doen voor iedereen. Ook deze waterval ziet er prachtig uit.

Dan gaan we langzaamaan weer terug naar de camping.
Onderweg zien we nog een kleine file, omdat er een beer in het water zou zitten, maar wij zien hem niet.

  • Vakantie11-110803-WatertonCaches

In Waterton halen we onze welverdiende geocoins op en de kinderen hebben genoeg opdrachten uitgevoerd en krijgen een dog tag waarop staat dat ze explorers van Waterton zijn.
In de avond eten we pizza en na het eten gaat Robin zowaar even kopje onder in het ijskoude water van Upper Waterton Lake. Dapper hoor!


  • Vakantie11-110803-WatertonCaches

Later in de avond neemt Rob Peter, Thomas en Robin mee in de kano en doet daarna ook nog een tochtje met Alfons.

Meer fotos hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.