Op weg naar Waterton

Dinsdag 2 augustus 2011

  • Vakantie11-110802-NaarWaterton

We vetrekken vanuit de badlands en gaan op weg naar een heel ander landschap bij Waterton Lakes National Park.
Het is ruim 300 km, dus we hebben een flinke rit voor de boeg. We kijken nog een keer naar het uitzicht over Dinosaur Park bij de uitgang van de camping en dan gaan we op pad.

Onderweg stoppen we bij de nodige geocaches en uiteindelijk in Cardston bij het Remmington Carriage Museum. Daar hebben we al veel over gehoord en we zijn er al een paar keer langs gereden, maar we zijn er nog nooit gestopt. Ditmaal doen we dat wel.

  • Vakantie11-110802-NaarWaterton

Het is een mooi museum, met zelfs veel leuke dingen voor de kinderen, maar we moeten er vrij snel doorheen, omdat we maar anderhalf uur hebben voordat het museum sluit.
Een gids leidt ons langs alle hoogtepunten in het museum en we krijgen er zo een goed overzicht van.
We zien verschillende rijtuigen die in films zijn gebruikt en een rijtuig uit Friesland, met mooie Nederlandse landschappen erop geschilderd.
De kinderen kunnen in verschillende rijtuigen zitten met een televisiescherm ervoor, waarop het net lijkt alsof je zelf het rijtuig bestuurt.
Na de rondleiding hebben we zelf even kort de tijd om door het museum te lopen en dan worden we eruit gegooid omdat het gaat sluiten.

Om 6 uur komen we aan in Waterton Lakes. Het grootste gedeelte van het stadje bestaat uit camping en natuurlijk heel veel restaurantjes en souvenir winkeltjes.

  • Vakantie11-110802-NaarWaterton

De camping ligt aan het Upper Waterton Lake en als we er aan komen staat er een behoorlijk harde wind. Gelukkig gaat die de dagen erna wel liggen.

Helaas mogen we op deze camping geen kampvuurtje maken. We gaan in plaats daarvan lekker met zijn allen uit eten in het stadje. Overal in het dorpje zie je herten rondlopen. Je wordt ook gewaarschuwd om niet te dicht in hun buurt te komen, want ze kunnen gevaarlijk schoppen. Net als je denkt dat alleen beren gevaarlijk zijn….

Meer fotos vind je hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.