Dinosaur Park

Maandag 1 augustus 2011

  • Vakantie11-110801-DinosaurPark

Voor vandaag hebben we een excursie geboekt in Dinosaur Park. Dit is een beschermd gebied en zonder gids mag je daar niet in.
We doen de Fossil Safari. We hebben vroeg in de ochtend geboekt, zodat het nog niet zo heel erg heet is in het park en het nog enigszins te doen is om daar rond te kijken.

Een busje brengt ons naar de plek in het park, waar we zullen zoeken naar micro-fossielen, overblijfselen van vissen, schildpadden en reptielen en natuurlijk dinosaurussen. We moeten eerste plechtig beloven dat we geen fossielen mee naar huis zullen nemen en niets zullen beschadigen. Dan gaan we op pad.


  • Vakantie11-110801-DinosaurPark

We hoeven niet ver te lopen voordat we bij de plek zijn waar we naar fossielen zullen zoeken. Eerst krijgen we uitleg over wat voor soort dingen we hier zullen vinden en van welk soort dieren die zijn.
In groepjes bestuderen we een bepaalde fossiel (een tand, een stukje schildpad huid, een klauw) en daarna legt een iemand van het groepje uit aan iedereen wat we gezien hebben. Voor ons groepje geeft Eline uitleg en ook Alfons legt uit wat ze bestudeerd hebben.


  • Vakantie11-110801-DinosaurPark

Dan gaan we zelf op zoek. Peter en Eline hebben tijdens een eerdere excursie al geleerd hoe je het verschil kunt merken tussen een fossiel en een steen. Je maakt je vinger een beetje nat en legt die dan op het stukje bot dat je gevonden hebt. Wanneer je het er na een paar seconden afhaalt en het blijft een beetje plakken, is het een stukje bot, anders is het een steen.

In het gebied waar we zijn, komen door de erosie steeds kleine stukjes fossiel bloot te liggen. Het is niet een groot skelet dat je hier zult vinden maar wel stukjes bot, tanden en klauwen.

We hebben ongeveer een uur om hier zelf rond te kijken en iedereen doet zijn best om wereldberoemd te worden met een vondst die heel bijzonder is. We vinden verschillende fossielen, maar het is nog best lastig….

Na een uur worden we allemaal weer in het busje gestopt en rijden we terug naar de camping.

  • Vakantie11-110801-DinosaurPark

Het wordt inmiddels flink warm en de kinderen willen niets liever dan afkoelen in het water. Achter onze kampeerplek loopt wel een watertje, maar het is erg modderig. Uiteindelijk liggen ze daar natuurlijk toch in. Ach… we hebben een buitendouche aan onze vouwwagen, dus zodra ze klaar zijn met modder gooien, in de modder wroeten en rondspartelen, spoelen we ze daar even snel af en dat gaat prima.

Na het eten ‘s avonds, genieten we nogmaals van een kampvuurtje.

Meer fotos vind je hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.