Dagje Drumheller

Zondag 31 juli 2011

  • Vakantie11-110731-Drumheller

We vertrekken vanochtend richting Drumheller. Hier kun je een bijzonder landschap zien: de badlands, zo genoemd omdat het lastig is om er doorheen te reizen. De grond bestaat uit droge klei, die overal sterk is weggeerodeerd. Er zijn dus steile hellingen van losliggende klei, die na een regenbui al helemaal niet begaanbaar zijn, omdat het enorm glad wordt.
De eerste ontmoeting met dit landschap is altijd spectaculair, het ziet er bijna uit als een landschap van een andere planeet. Je kunt de verschillende aardlagen heel goed zien zitten.

Doordat de grond hier zo zacht is en snel erodeert, komen hier allerlei prehistorische vondsten naar de oppervlakte. In deze omgeving zijn dan ook veel dinosaurus skeletten gevonden. Dat is de reden waarom hier een van de mooiste dinosaurus museums in gevestigd; het Tyrrell museum.

  • Vakantie11-110731-Drumheller

Na een eerste blik op de badlands bij Horseshoe Canyon, rijden we door naar het plaatsje Drumheller. In het centrum hebben ze hier de grootste dinosaurus ter wereld neerzet, waar je ook in omhoog kunt klimmen. Rob en ik hebben dat al eens gedaan en zo indrukwekkend is het nou ook weer niet. Alfons en Tine nemen dan alle kinderen mee naar boven en kunnen vanuit de bek van de dinosaurus over de stad uitkijken.

Weer beneden eten we lekker een ijsje en dan gaan we weer de auto in. Het Tyrrell museum ligt een stukje buiten Drumheller, en dat is echt een aanrader om te bezoeken. Het is behoorlijk heet buiten, dus het is geen straf om in het koele museum rond te kijken.

  • Vakantie11-110731-Drumheller

Een van de volgende toeristische trekpleisters van Drumheller zijn de Hoodoo’s. Die worden gevormd doordat de zachte bodem wegslijt onder een stuk hardere steen. Dat kapje blijft dan liggen op een steeds dunner wordende steel. De Hoodoo’s in Drumheller zijn groot en een bekende trekpleister, alhoewel je ze ook op veel ander plaatsen tegenkomt. Om de Hoodoo’s te beschermen, heeft het Tyrrell museum nu een looppad langs de Hoodoo’s gemaakt, zodat je er niet meer op kunt klimmen, dit om ze te beschermen tegen zoveel bezoekers. Toen we er drie jaar geleden waren, kon je dichter bij de Hoodoo’s komen.

Het is nog steeds heel warm wanneer we aankomen bij de Hoodoo’s. Achter de Hoodoo’s gaat een flinke heuvel omhoog en uiteraard wil iedereen daar wel even omhoog klimmen. Eline blijft al snel beneden, het is voor haar te warm. Dus in de relatieve koelte van een plekje in de schaduw, kijken we hoe de rest omhoog klimt.
Bovenaan heb je mooi uitzicht op de badlands en de Red Deer rivier.

  • Vakantie11-110731-Drumheller

Als iedereen weer veilig beneden is, rijden we door naar de camping. Deze is in Dinosaur Park. Hoewel Drumheller beroemd is om zijn dinosaurussen, is dit niet de plek waar de meeste dinosaurus resten worden gevonden. Dat is in Dinosaur Park, zo’n 150 km. ten zuidoosten van Drumheller. Hier gaan we de komende twee nachten logeren.
Het is een mooie camping midden in de badlands. De kinderen kunnen ook hier hun hart ophalen met klimmen en klauteren en ze zien zelfs en slang, wat een Bull snake of een prairie rattle snake bleek te zijn.

In de avond is het dan tijd voor ons eerste kampvuurtje en de bijbehorende marshmallows.

Meer fotos vind je hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.