Dagje Calgary

Donderdag 28 juli 2011

  • Vakantie11-110728-DagjeCalgary

Iedereen is goed uitgerust na een nachtje slapen. Eline en Luca zijn al heel vroeg wakker en worden wanneer ze een kussengevecht beginnen om 6 uur in de ochtend, toch even tot de orde geroepen.
Uiteindelijk komt dan iedereen zijn bed uit en we besluiten vandaag een dagje Calgary te doen.

Eerst hebben opa en opoe nog een kleinigheidje meegegeven voor alle kleinkinderen. Ieder 50 dollar om te besteden tijdens de vakantie. Peter en Eline springen gelijk een gat in de lucht. De rest moet eerst even wennen aan dat Monopoly geld, maar daarna zijn ze natuurlijk niet minder blij.
Ook een enorme hoeveelheid hagelslag en drop komt nog uit de koffers. Daar zullen we lekker van smullen!

  • Vakantie11-110728-DagjeCalgary

Thomas weet al direct waar hij zijn vakantiegeld aan wil besteden. Al eerder had hij ons gevraagd om naar een DC-pet uit te kijken, maar er zijn zoveel soorten en kleuren dat we dat uiteindelijk niet hebben gedaan. We nemen ze dus mee naar Chinook Mall om daar bij de petten winkels te gaan kijken. En het is maar goed dat wij geen pet voor hem hadden uitgekozen, want het moest er eentje zijn met een bepaalde klep en natuurlijk de juiste kleur.
Gelukkig kan hij al snel een goede pet vinden dus die wordt het dan, een mooie blauw geruite.

Uiteraard moeten we in het winkelcentrum ook Cinnamon Buns (kaneel broodjes) proberen en dan gaan we op naar de binnenstad.

  • Vakantie11-110728-DagjeCalgary
  • Vakantie11-110728-DagjeCalgary

Een bezoekje aan Calgary is niet compleet zonder de Calgary Tower te bezoeken, dus daar gaan we eerst naar toe. De toren is niet zo heel hoog, 191 meter, maar geeft een mooi uitzicht over de stad. Het leukste is de glasplaat waar je op kunt staan (als je durft) en waar je dan recht naar beneden kijkt. Vanuit de toren kun je ook al de Rocky Mountains zien liggen, die we later in de vakantie zullen bekijken.

Na de tower lopen we door naar Olympic Plaza. Hier zijn in 1988 tijdens de Olympische Winterspelen de medaille winnaars steeds gehuldigd. Nu is er een grote fontein en in de winter kun je er schaatsen. Het is heerlijk weer, dus de kinderen kunnen er even pootje baden, terwijl wij van het zonnetje genieten.

Dan is het door naar Stephen Avenue. Een autovrije straat in de binnenstad, waar je even lekker kunt flaneren en natuurlijk souvenir winkeltjes bekijken.

We sluiten de dag af met een barbecue in de tuin, en ja die gaan hier op gas, niet op kolen. Daarna kan iedereen even lekker uitrazen op de trampoline.

Meer fotos van deze dag vind je hier

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.