Stampede

Dinsdag 12 Juli 2011

  • CalgaryStampede11

We hebben dit jaar geen kaarten voor de rodeo of de chuck wagons, maar natuurlijk gaan we wel even kijken bij de Calgary Stampede. Rob heeft geen vrije dagen meer, dus die kan niet mee, maar een vriendin en haar kinderen willen wel mee.
In de morgen stappen we op de tram naar de binnenstad. Die wordt steeds drukker naarmate we dichter bij de Stampede komen. Daar stapt dan de hele meute uit.

We beginnen bij de militaire uitstalling. De kinderen kunnen in een tank, een straaljager cockpit, een jeep, een marine bootje en nog veel meer apparaten zitten. Daar staan ook de trekpaarden, dus ondertussen kan Eline zich daar ook vermaken.

  • CalgaryStampede11

We werken langzaam naar de agrarische tent toe. Hier zijn we net op tijd voor de trick riders, gevolgd door de show ruiters van de Stampede. Daarna is het tijd voor de mini chick wagons. Dat is altijd leuk om te zien. Vierspannen van miniatuur paarden zijn voor een mini chuck wagon gespannen en racen tegen elkaar in de vrij kleine ruimte van de arena.
Er doet ook een team mee dat gesponsord is door de werkgever van Susan’s man. Die wordt natuurlijk extra hard door ons aangemoedigd.
Na afloop kunnen we buiten de tent de paardjes even aaien en de bestuurders ontmoeten. De kinderen, die net een blocknote hebben gekregen, gebruiken deze om een handtekening te vragen aan de chuck wagon bestuurster. Die moet zich een echte superstar gevoeld hebben!

We gaan door naar de kermis op het terrein en het duurt niet lang voordat alle kaartjes op zijn aan spelletjes en attracties. Na een suikerspin en een ijsje gaan we op weg naar het kamp van de First Nations (indianen). Daar kunnen we verschillende tipi’s van binnen bekijken en worden we getrakteerd op bessen soep (lekker hoor). Helaas zijn we te laat voor het dansen.

  • CalgaryStampede11

Terug op het hoofdterrein kijken we naar de duikers, die van de hoge duikplank in een zwembadje duiken en doen mee met een ‘geld’-spel dat wordt georganiseerd door de BMO, een bank hier in Canada. Ondertussen laten Peter en Taylor zich schminken (Eline heeft geen zin).
Als laatste bekijken we de ijsshow die binnen wordt gegeven. We komen iets te laat, maar kunnen nog steeds een goed deel ervan zien.

We nemen de tram weer terug naar huis en Rob haalt ons op bij het station, zodat we niet naar huis hoeven lopen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.