Weekendje Boulton Creek

Maandag 11 Juli 2011
We zijn met vrienden een weekendje gaan kamperen in Kananaskis.
Vrijdag middag vertrokken we naar Boulton Creek in Peter Lougheed Park.
We kunnen onze vouwwagens bij elkaar neerzetten. Helaas is het erg koud in de bergen en de zon laat zich ook niet echt zien. We zitten dus ‘s avonds lekker te kleumen bij een kampvuurtje.

De volgende ochtend is het ook nog steeds bewolkt. We besluiten een tocht te maken naar Rawson Lake. Hier zijn we in de winter ook al geweest, dus het is leuk om te zien hoe het er in de zomer uitziet.
Het is een flinke trip, de berg op, maar allemaal redden we het. Wanneer we bij het meer komen, zien we dat het een stuk groter is dan we in de winter dachten. Blijkbaar hebben we toen op het meer zitten lunchen, zonder dat we dat wisten.

  • Rawson Lake Hike
  • Boulton Creek

  • Rawson Lake Hike
  • Boulton Creek

Voor de grap hiernaast drie foto’s met het verschil tussen zomer en winter.


  • Rawson Lake Hike
  • Boulton Creek

Weer terug bij de vouwwagen besluiten we nog een geocache te gaan zoeken op de camping. Het pad is helaas vrij nat en het stikt er daardoor ook van de muggen. Rob en de Peters zijn de enigen die verder willen gaan zoeken. Met een omweggetje gaat de rest weer terug naar de vouwwagen.

Na het avondeten gaat de wind liggen en wil Rob graag nog een geocache zoeken op een eiland in Upper Kananaskis Lake (Hawke Island). Peter gaat net hem mee en samen peddelen ze ernaartoe. Het is donker voordat ze weer terug komen. En ze hebben de cache niet kunnen vinden, maar het was wel een mooi avontuur.

De volgende dag, zondag, breekt eindelijk de zon door en we besluiten nogmaals, dit keer met zijn allen, naar het eiland te varen.

  • Boulton Creek

Eerst laden we de vouwwagens in en parkeren die ergens, daarna rijden we door naar het meer. Er staat een koude wind, maar het zonnetje schijnt lekker. Al snel bereiken we het eiland en bekijken daar de omgeving. Rob heeft dit keer al snel de geocache gevonden. Op het eiland liggen allerlei aangespoelde bomen, die het geheel een bijzonder aanzicht geven.
Na wat te hebben gegeten varen we weer terug. Onderweg pikken we nog een cache op, op een stuk land dat soms een eiland is, en soms niet (vandaag niet, maar we zitten toch in de kano). Daarna laden we de kano weer op en na een ijsje gaan we weer terug naar huis.

Meer foto’s staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.