Cross country clinic

Vrijdag 10 Juni 2011

  • XCountryClinic

Cochrane Pony Club heeft en cross country clinic georganiseerd voor dit weekend. Ook Eline doet daaraan mee op Casper. Hoewel de weersverwachting, al weer (Juni is regenmaand hier), niet al te best is, gaan we er vrijdag avond och op uit. Daria doet ook mee met de lessen, dus ze heeft Casper voor ons gebracht. Dat scheelt behoorlijk wat rijden voor ons.
Deze eerste avond doen ze gewoon springen. Op die manier kan de instructrice zien wat voor vlees ze in de kuip heeft. Het grote doel voor Eline is om te leren galloperend over de hindernissen te gaan. Op die manier maakt Casper niet meer van die rare bokkesprongen en is het voor allebei makkelijker om te springen.

  • XCountryClinic

Bij aankomst moeten we eerst een onweersbui afwachten. We hangen dus wat rond in de trailer, bij de paarden, maar het wordt gelukkig toch nog droog.

Eline heeft al vrij snel de smaak te pakken en gaat lekker over de hindernissen heen.

De zaterdag is het zulk slecht weer, dat de clinic wordt afgelast. Het is te glad op het gras om met de paarden te springen.

  • XCountryClinic

Zondagochtend is het gelukkig veel beter en gaan ze daadwerkelijk het cross country terrein op. Na eerst wat oefeningen op het kleine terrein, gaan ze door naar de waterbak op het grote terrein. Dat is natuurlijk een en al lol. Casper heeft geen enkele moeite met het water en op de kleine pony heeft Eline al snel het water in haar laarzen staan. Een leuke afsluiting van de lessen!

Meer foto’s Hier

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.