Het eerste lange weekend

Dinsdag 24 Mei 2011

  • Long Weekend Drumheller

Dit weekend is het eerste lange weekend in het kampeerseizoen. Zoals dat hoort in Canada gaan ook wij erop uit met onze vouwwagen.
Het is wel een beetje een raar weekend. Veel mensen zeggen hun reservering af omdat de weersverwachting niet goed is: ze voorspellen regen, er is een fire-ban en op veel campings mag niet gedronken worden. Waarom zou je dan nog gaan?
De fire ban is ingesteld omdat er veel bosbranden zijn, met name in het noorden van Alberta. Er is verleden week nog een heel stadje platgebrand. Er zijn veel brandweerlieden naar het noorden vertrokken en ze kunnen er geen ellende bij hebben.

  • Long Weekend Drumheller

Hoewel we wel teleurgesteld zijn dat we geen kampvuurtje zullen hebben, kan de regen ons niet tegenhouden en op onze camping mogen we gewoon drinken, dus dat komt goed.
We vertrekken vrijdagmiddag naar Drumheller. Voor een van onze vriendinnen en haar kinderen hebben we ook onze tent meegenomen. Het is even puzzelen hoe het ook alweer moet, maar vrij vlot hebben we de tent opgezet en onze vouwwagen uitgeklapt.
Op de camping is ook een zwembad, dus Peter en Eline moeten en zullen zwemmen. Het water is helaas nog niet echt op temperatuur, dus na een paar minuten zijn ze wel uitgezwommen.

De volgende dag, zaterdag, is het prachtig weer. We gaan dus op pad om de badlands weer wat verder te verkennen. We gaan naar Horsethief Canyon. Ook hier ligt natuurlijk een geocache, waar we naar op zoek gaan. Het is een flinke klauter. We klimmen eerst naar beneden, richting de Red Deer rivier.

  • Long Weekend Drumheller
  • Long Weekend Drumheller
  • Long Weekend Drumheller

  • Long Weekend Drumheller

Aangekomen bij de plek waar de cache zou moeten liggen, moeten we nog flink zoeken. De kinderen zijn teleurgesteld, want het is een ‘micro’, wat betekent dat er alleen een briefje inzit, waar je je naam op kunt schrijven, geen ruilspullen.

Dan moeten we weer terug de heuvels op. Dat valt nog niet mee, maar uiteindelijk komt iedereen weer terug bij de autos.

We besluiten nog even langs de Bleriot Pont te rijden. Gebouwd in 1913 en vervangen in 1966, is dit een van de laatste ponten die in Alberta vaart. We gaan over de Red Deer rivier met dit gratis pontje. Daarna rijden we door naar het centrum van Drumheller en eten een ijsje onder de enorme dinosaurus die daar staat.

  • Long Weekend Drumheller
  • Long Weekend Drumheller
  • Long Weekend Drumheller

Terug op de camping gaan we lekker barbecue-en en natuurlijk moet het zwembad nog een keer geprobeerd worden!

  • Long Weekend Drumheller

De volgende ochtend worden we helaas wakker met regen. We besluiten daarom om naar het Drumheller museum te gaan. Dat is altijd erg mooi om te zien. Wanneer we daar klaar zijn, is ook het weer opgeknapt en nadat we gelunched hebben bij het museum gaan we via het mini-kerkje in Drumheller weer terug naar de camping.

In de vond wordt het weer wer slechter, dus we hangen wat rond bij de flipperkasten. We doen wat spelletjes in de vouwwagen en dan gaan we op tijd naar bed.

De volgende ochtend is het gestopt met zachtjes regenen. Het is verschrikkelijk. Naast de vouwwagen, moeten we ook de hele natte tent meenemen en een tweede tent die we over de picnic tafels hadden staan. Erg vermakelijk om te zien hoe Rob een hele bak water, die op de tent stond over de voorkant van zijn broek gooit! We gooien de hele natte boel in een paar bakken en zullen die thuis wel in de garage hangen.
Al met al een gezellig weekend!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.