Eline’s verjaardagsfeestje

Vrijdag 13 Mei 2011

  • Verjaardagsfeestje Eline

De datum, vrijdag de dertiende, beloofde niet veel goeds, maar Eline heeft een leuk verjaardagsfeestje gehad met haar vriendinnen.
We hebben ze om drie uur uit school mee naar huis genomen. We hebben eerst taart gegeten, een cupcake – baseball taart. Deze bestaat uit losse cupcakes, dus lekker makkelijk.

Daarna begonnen we met de spelletjes. Volgens mij is de show nu ook in Nederland te zien: ‘Minute to win it’. Dit zijn allerlei spelletjes die je thuis ook kunt doen, met pingpongballen, kaarten, plastic bekertjes en dergelijke.

Het eerste spel heet ‘Bouncer’. De meiden moeten proberen tien pingpongballen in een glas te stuiteren. Dat is moeilijker dan ze denken. Ze kunnen er ongeveer drie in stuiteren.

  • Verjaardagsfeestje Eline
  • Verjaardagsfeestje Eline

Dan gaan we door met ‘Junk in the trunk’. Ik heb een aantal tissue dozen aan een riem vastgemaakt. Daar doen we acht pingpongballen in en de doos wordt dan op hun rug gebonden. Door rond te springen proberen ze de ballen uit de doos te krijgen.

Het volgende spel heet ‘propeller head’. Ze moeten proberen helicoptertjes in een mand verderop te laten landen.

Dan doen we ‘a bit dicey’, waarbij ze moeten proberen vier dobbelstenen te balanceren op een ijsstokje, dat ze in hun mond houden.

  • Verjaardagsfeestje Eline

‘Tilt-a-cup’ is het volgende spel. Ze moeten een pingpongbal stuiteren en opvangen in een stapel plastic bekertjes. Dan halen ze de onderste beker van de stapel en zetten die in de beker met de pingpong bal erin. Dan stuiteren ze de volgende bal en proberen die weer op te vangen enzovoorts totdat ze een stapel van 8 bekers met pingpong ballen hebben.

Daarna doen we ‘cookie monster’. Ze moeten een koekje op hun voorhoofd leggen en door rare gezichten te trekken, die in hun mond doen belanden. Erg grappig om te zien…

Het meest populaire spel is ‘Hankie Pankie’. Daarbij moeten ze met een hand binnen een minuut een doos vol tissues leegtrekken. Dolle pret, en daarna moet er natuurlijk rondgedold worden in de tissues. Pas na het feest zie ik wat een enorme stofbende dat geeft!

  • Verjaardagsfeestje Eline
  • Verjaardagsfeestje Eline
  • Verjaardagsfeestje Eline


Dan is het tijd voor een pizza en het uitpakken van de kadootjes. De meiden kunnen er geen genoeg van krijgen, dus vlak voordat de ouders komen om ze weer op te pikken om 6 uur, doen we nog een spelletje, waarbij ze lege blikjes op moeten stapelen. Maar dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan!

Meer fotos hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.