CCARS11

Dit weekend was het weer zover. Er was weer een 24-uurs caching wedstrijd. Deze wedstrijd bestaat uit twee delen, een deel voor het verstoppen van (kwaliteits) caches en een deel voor het vinden van zoveel mogelijk caches. Naar beide onderdelen keken we uit.


Verstoppen
Voor deze CCAR konden caches verstopt worden in de categorie….n “Not at the posted coordinates”, “Micro”, “In plain sight”, “Holiday” en “Monty Python”. Ik was al helemaal geinspireerd door de Monty Python categorie. Iedere cacher mocht slechts 1 cache per categorie plaatsen. Omdat ik alle caches in Monty Python wilde doen, moesten die dus over verschillende categorieen verspreidt worden.

Weken van voorbereiding zijn vooraf gegaan aan mijn drie inzendingen. Er moesten leuke cache pagina’s komen, goede puzzels en goede containers op de juiste plek.
Mijn eerste inzending was “How not to be seen” op basis van een sketch van Monty Python waarin mensen vooral niet moesten opstaan. Het bleek een moeilijke puzzel te zijn voor velen en ik heb dan ook heel veel verzoekjes gehad om een handje te helpen. De cache was verstopt in een “No trespassing” bordje.

De tweede inzending was “How to irritate people“. Deze was op basis van een sketch over twee piloten die een geintje uithalen met de passagiers. Alles onder het mom van mechanische fouten. Ik heb daarvoor een speciale cache pagina gemaakt waar mensen op knoppen kunnen drukken om de puzzel op te lossen. Op deze pagina heb ik wat geintjes uitgehaald met de locale cachers en er waren veel mensen die dachten dat deze pagina echt was. De cache is een groene ‘bison tube’, verstopt in een vliegtuig dat ongeveer 5 meter hoog in een boom hangt. Wel toepasselijk voor het thema. Je kunt de puzzel uitproberen ook zonder dat je lid bent van geocaching.com. Klik maar op deze link.

De derde inzending bleek de meeste tijd te kosten om op te zetten. Het was “Quest for the Holy Grail” op basis van de Monty Python film. Voor deze cache moesten mensen eerste een vraag beantwoorden op het eerste waypoint. Daarna moesten ze het licht aanzetten in een kasteel. Vervolgens een clue van een koe ontvangen en als een na laatste de drie vragen van de brugwachter goed beantwoorden. Hadden ze dit allemaal gedaan dan kregen ze de coordinaten van de Heilige Graal. Het opzetten van de verschillende punten, de vragen, de containers en de pagina kostte heel veel tijd, maar te zien aan de hoeveelheid ‘favorite’ punten die de cache heeft, valt het goed in de smaak.

Vinden
Natuurlijk moesten er ook caches gevonden worden! Er waren in totaal 57 nieuwe caches dit weekend en het doel was ze allemaal te vinden.

We begonnen in de ochtend met een CITO. Dit staat voor “Cache In Trash Out”, ofwel ruim de rotzooi op als je toch aan het cachen bent. Met ongeveer 80 mensen hebben we een park in Calgary schoongemaakt waarna er een paar prijzen werden uitgereikt. Peter was mee en heeft zich vermaakt met het opruimen van afval. Als beloning won hij nog een koffie beker die we natuurlijk bij de Tim Hortons gingen vullen.

Na de CITO zijn we samen met “kristaandgeoff” en zijn zoon wezen cachen totdat het tijd was om Eline en GeoMonkey_AB op te halen van de Young Writers Conference. Nu waren we in een hele volle auto maar het was wel gezellig. We gingen door cachen totdat we moesten eten. Dat hebben dan maar bij de Denny’s gedaan. Na het eten was het tijd voor de kinderen om naar bed te gaan, terwijl de mannen zich klaarmaakten voor een nachtje cachen.

We hebben inderdaad de hele nacht door gereden en gecached. We waren begonnen aan een multi-cache met 16 punten. Deze lagen op een cirkel met een doorsnede van 40 km vanaf het centrum van Calgary. We begonnen om 9 uur met deze multi en toen we om 3 uur ‘s nachts de cache eigenaar tegen kwamen wist hij ons te vertellen dat we op de helft waren. Goed…. We zijn daar dus maar mee gestopt en hebben de caches in de stad opgehaald. Om 6 uur (‘s ochtends) hebben we auto’s gewisseld omdat Annette de auto nodig had voor de paarden show. Ik had de hele nacht doorgereden dus mocht ik lekker op de achterbank zitten. Ik had moeite mijn ogen open te houden. Zo hebben we de laatste caches opgehaald voordat om 12 uur het afsluitende feest gehouden werd.

In deze bijeenkomst konden we met de andere cachers praten en verhalen uitwisselen. Er kon gestemd worden op de beste cache in een categorie en mijn “Quest for the Holy Grail” heeft in de Monty Python categorie gewonnen!

In totaal hebben we 650 km gereden in 24 uur en 48 caches opgehaald. Geen record omdat ik vorig jaar er 65 opgehaald heb. Dit jaar hebben we de belachelijke multi gedaan waardoor we tijden geen cache konden vinden. Wel bracht het ons op een verlaten plek, ver van Calgary, waar ik voor het eerst het Noorderlicht heb kunnen zien. Dat was een geweldig mooi gezicht!

Al met al een geslaagd weekend met veel leuke herinneringen!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.