Weekendje Quiz

Zondag 17 April 2011
Gisteren deden de kinderen mee met de regionale quiz voor ponyclub. Omdat het zover weg is (een uurtje of drie rijden naar Coalhurst, bij Lethbridge), gaan we vrijdag middag al weg.
Samen met Kathryn en haar ouders en Jillian en haar moeder, zitten we in hetzelfde hotel. Een hotel met een zwembad. Dus zodra we aankomen gaan de kinderen het zwembad in. Niet veel later komt ook Kathryn erbij.
Het duurt vrij lang voordat ook uiteindelijk Jillian arriveert.

Springen in het zwembad

Eline

De glijbaan


Zwemmen


Natuurlijk wil die ook nog even meezwemmen, dus het duurt wel even voordat we uiteindelijk uit het zwembad vertrekken: half tien. De kinderen gaan dus voor tien uur niet slapen.

De volgende ochtend ontbijten we gezellig met elkaar en daarna met zijn allen de autos in om op weg te gaan naar Coalhurst voor de quiz.
Het sneeuwt nog steeds, dus het is niet echt lekker rijden. Maar we komen op tijd aan om met de quiz te beginnen. Ik ben aangewezen als ‘captain’ van het Snurf team (dat zijn kinderen onder de 10 jaar). In mijn team zitten de 4 kinderen van de Cochrane Ponyclub (Eline, Peter, Victoria en Jillian). Er zijn nog twee meisjes, Brooke en Kathryn, maar zij zijn juniors (tussen de 10 en 13 jaar) en zitten dus in een ander team.

Het team van Cochrane

Concentratie voor de test

Harnachement herkennen

Dit is een 'vet wrap'


Ze beginnen met het schrijven van de test. Dit is een individueel onderdeel. Daarna gaan ze naar de harnachement herkenning waarbij ze allerlei verschillende onderdelen van het hoofdstel of zadel of borstels en dergelijke moeten herkennen.
Peter en Eline doen het allebei behoorlijk. Eline eindigt als vijfde (van 11 kinderen) en Peter als zesde. Jillian wordt achtste en Victoria negende.

Eline beeldt iets uit

Peter beeldt 'trofee' uit


Na de lunch is het dan tijd voor de spelletjes. Ze spelen pictionary, waarbij ze woorden moeten tekenen, ze moeten woorden uitbeelden. Ze spelen een quiz, een alfabet spel en ze moeten foto’s herkennen, die soms van heel dichtbij zijn genomen, en maar een klein onderdeeltje laten zien van het voorwerp.

Ze hebben er veel plezier mee. Jammergenoeg moeten ze tussendoor steeds erg veel wachten. Het is dan ook ver na drieen voordat ze uiteindelijk klaar zijn.

Peter (6de en 2de), Victoria (9de en 2de), Jillian (8ste en 2de) en Eline (5de en 2de)

Het team wordt tweede van de drie teams en ze krijgen allemaal een mooie blauwe roset en bandages mee naar huis.

Daarna duurt het nog heel lang voordat we de uitslag van de junioren krijgen. We besluiten toch met zijn allen te wachten tot het zover is. Brooke wint nog een zevende plaats bij de junioren en verder vallen zij niet in de prijzen. Om zes uur kunnen we dan eindelijk naar huis. We eten met zijn allen nog snel even wat bij een fast food restaurant en dan door de sneeuwbuien weer naar huis.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.