De eerste paardenshow

Zondag 27 Maart 2011

  • HorseShowMarch

Ik ben er behoorlijk mee bezig geweest: het organiseren van een springwedstrijd voor de Cochrane Ponyclub.
Er hebben zich een stuk of 30 ruiters aangemeld. Helaas is het enorm mistig in de ochtend en het heeft de avond van tevoren gesneeuwd. Net echt optimaal weer om paarden naar de manege te rijden. Ik heb dus maar mijn telefoon doorgeschakeld naar mijn mobiele telefoon, voor het geval mensen willen afmelden.
Maar op 3 ruiters na, zijn ze er allemaal.
De show wordt een groot succes. Iedereen heeft het naar zijn zin en Daria helpt iedereen die problemen heeft. ook loopt ze met alle kinderen het parcours zodat ze weten waar ze op moeten letten. Het is per slot van rekening een ‘schooling’ show.

Eline en Peter doen allebei mee op een andere, wat rustigere pony: Aurora.
Peter rijdt over de drafbalken. Eerst een balk per hindernis en in het moeilijkere parcours drie balken per hindernis. Daarna heeft hij nog een equitation klasse waarbij de ruiter op zijn zit en houding beoordeeld wordt.
Hij wint hierbij de derde, tweede en derde plaats uit een groepje van 4 ruiters.

Eline rijdt de kruisbalken met een hoogte van maximaal 45 cm. Ook voor haar zijn er twee verschillende parcoursen en een equitation ronde. Tijdens de equitation ronde haalt Eline een eerste plaats. Met het springen eindigt ze op de laatste plaats (vijfde). Dat komt vooral doordat ze buiten de toegestane tijd valt.

Het wordt daarna nog een lange dag. Tot 5 uur zijn verschillende groepen ruiters aan het springen. Op een val na gaat alles zonder ongelukken, dus prima. Ook ik klim nog even op het paard om mee te doen met een volwassen wedstrijdklasse.

De volgende show is alweer op 1 mei, dus we kunnen beginnen met de voorbereidingen hiervoor.De resultaten zijn te vinden op de website van de Cochrane Ponyclub

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.