Druk, druk, druk

Donderdag 3 maart 2011

Vier verschillende 'blijmakertjes'

Allemaal in 7-voud


We hebben het er maar druk mee, het lijkt wel of alles tegelijk komt.
Natuurlijk hebben we morgen de verjaardag van Peter. De traktaties staan klaar om morgen uitgedeeld te worden, dus dat kunnen we van ons lijstje strepen. We hebben lolies ingepakt in een leuk doosje dat we op internet hebben gevonden.

Ook zijn kadootjes liggen onder mijn bed, dus die kunnen we morgen vroeg uitpakken.


We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor zijn kinderfeestje. Eerst dachten we om de “mad science” groep bij ons in te huren. Ik las echter dat zij voornamelijk dingen laten zien en dat de kinderen niet heel lang de mogelijkheid hebben om zelf dingen te doen. Dat kunnen we zelf natuurlijk beter. Dus we hebben nog steeds een “mad science” feestje, maar dan met allerlei proefjes die de kinderen zelf kunnen doen. Dat is volgende week.
De verwachting is niet dat het erg warm zal zijn dit jaar, dus we gaan niet naar buiten (een cola fontein is dus uitgesloten) dus we doen wat schone proefjes. Uiteraard met veel azijn en soda, dus we laten wel wat knallen. Hopelijk vinden ze het leuk.


Een oude sjaal en een verknipte onderrok

Best geslaagd


Peter, en dus ook wij, zijn bezig met de voorbereidingen voor zijn toneelstuk. (Hij gaat naar drama-klassen op donderdag na school).
Ze doen het stuk ‘chicken-licken’ waarbij een vos allerlei gevogelte met zich meelokt onder het voorwendsel dat de hemel naar beneden komt vallen. Peter speelt ‘turkey-lurkey’ en moet dus verkleed als een kalkoen. Vorige week liet de juf ineens weten dat Peter zelf voor een kalkoen-pak moest zorgen.
We hebben dus erg ons best gedaan en zowaar met allerlei spullen die we toch in huis hadden, ik moest alleen zwart karton halen, hebben we een leuk pak in elkaar weten te zetten.
Ze hebben zondag hun generale repetitie en over twee weken hun officiele optreden.

Als laatste gaat de ponyclub een serie van springwedstrijden organiseren. De eerste is op 26 maart, dus de aankondigingen en het overzicht van de wedstrijden moet snel de deur uit. Daar ben ik ook heel wat uurtjes mee bezig geweest, vooral met het document dat de ruiters nodig hebben om zich aan te kunnen melden. Ik zal de definitive versie, wanneer die klaar is ook op het net zetten.

Daarnaast heb ik gevraagd of we bij de ponyclub ook mee kunnen doen met het ‘badge’ programma waarbij de kinderen badges kunnen verdienen als ze bepaalde opdrachten uitvoeren. En met alles, wanneer je zoiets voorstelt, betekent dat dat je zelf aan het werk moet. Ook met die voorbereidingen ben ik druk bezig….


Rob is weer flink bezig met het geocachen. Hij wil graag dat er in Calgary meer aandacht komt voor puzzelcaches. Samen met een aantal andere cachers probeert hij dit van de grond te krijgen door ook wat workshops te geven over het oplossen van puzzels.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.