Weekendje Edmonton

Dinsdag 22 Februari 2011
Het is voor de kinderen een heel lang weekend vrij. Vanaf woensdag ( de zestiende februari ) waren ze al thuis. De eerste twee avonden had eerst Eline en daarna Peter een vriendje te logeren. Er werd dus al weinig geslapen.
Op donderdag zijn we met een aantal vrienden gaan zwemmen. Daarna had ik met een vriendin een gratis film. Het is een pre-screening, waar ze kaartjes voor weggaven. Het bleek een grappige film, dus we hebben er lekker van genoten. (Cedar Rapids) En gratis is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Op vrijdag had ook Rob vrijgenomen. We gingen dus op weg naar Edmonton om daar van het zwembad te genieten en ook nog een dagje te geocachen.
We hebben een kamer in de Best Western vlak bij de West Edmonton Mall. De kinderen vinden het weer helemaal geweldig: televisie kijken vanuit het bed (dat kunnen ze thuis niet). Maar voordat we gaan slapen gaan we eerst naar de bioscoop. We zien ‘Gnomeo and Juliet’ in 3D. Over een kabouter met een rode muts die verliefd wordt op een kabouter meet een blauwe muts. Een grappige film.


De volgende dag zou het -20 graden zijn, een dagje dus om in het winkelcentrum door te brengen.
We gaan eerst naar het golfslagbad. Enorme golven hebben ze daar en natuurlijk een heleboel goede glijbanen. Eline is deze keer wat dapperder en gaat ook met papa en Peter van de hoge glijbanen.
Ik zou beneden op ze wachten bij de uitgang van de glijbaan. Ze kwamen namelijk uit in 1,20 diep water. Voor Eline goed te doen, maar voor Peter een beetje diep vond ik. Nou waren er twee bruine glijbanen in het zwembad en ik zat natuurlijk bij de verkeerde te wachten. Gelukkig was Peter samen met papa naar beneden gegleden, dus hij is evengoed niet verzopen….


Na ruim drie uur in het water te hebben gelegen, gingen we het winkelcentrum in, op weg naar de kermis.
We hebben alle attracties een paar keer gedaan. Deze keer mocht Eline in de grotere botsauto’s en kon Peter met papa mee in de achtbaan (nog niet in de Mindbender, die heeft Rob in zijn eentje gedaan).

 • Edmonton
 • Edmonton


Uiteraard sliepen de kinderen weer veeeel te laat.

Op zondag was het wat minder koud (maar -15 graden). We gingen dus op pad om wat geocaches op te halen.
Dat viel natuurlijk niet mee in Edmonton. Er ligt ongeveer een halve meter sneeuw overal. We begonnen met een geocache bij de ingang naar een doodlopende weg. Die konden ze alvast niet vinden.

 • Edmonton
 • Edmonton

Daarna reden we door naar de puzzel die Rob had opgelost en graag wilde ophalen. Hij zou op een eiland liggen. Nu er een dik pak ijs op het meer ligt, is dat makkelijker te bereiken, maar een paar honderd meter lopen.
Het begon al lekker, om bij het meer te komen, moesten we over het land van een particulier lopen. Gelukkig was de eigenaar thuis en Rob kon toestemming krijgen om over zijn land te lopen. Hij keek wel een beetje raar, maar stelde verder geen vragen.

Naar het eilandje lopen ging vrij makkelijk, alhoewel we af en toe wel tot onze knieen in de sneeuw wegzakten. Maar toen kwamen we op het eiland… Op de rietsigaren na, was nauwelijks te zien dat we op het eiland waren aangekomen. Er ligt een pak sneeuw van een halve meter diep zowel op het eiland als op het meer.
Hier moest Rob dus op zoek naar een geocache onder een stapeltje takken.

 • Edmonton
 • Edmonton
 • Edmonton


Na een kwartier scheppen was de geocache nog niet gevonden. Ik en Peter gaven het op en gingen terug naar de auto, uit de wind zitten. Eline kwam er schoorvoetend achteraan. Die vond het zielig dat papa zijn cache niet kon vinden. Ik vond het maar stom dat hij nog stond te graven. Nog een kwartiertje later gaf Rob het dan uiteindelijk maar op. Hij moet nog maar eens terugkomen in de zomer en zijn kano meenemen.

De volgende geocache zou een wintervriendelijke cache zijn en dat was gelukkig ook zo, vanuit de auto kon ik hem in de boom zien hangen. Kwamen we gelukkig niet helemaal met lege handen terug.

Voor de laatste cache reden we naar een ijspark in Edmonton. Hier kun je flinke rondjes schaatsen en er is een grote kantine bij. Veel beter dan het park dat we hier in Calgary hebben.
Vanwege het family day weekend (op maandag heeft iedereen vrij vanwege family day) waren hier demonstraties van verschillende wintersporten (sledehonden, curlen, korte baan schaatsen, ijsdansen) ook waren er allerlei ijsbeelden. Helaas waren we er pas vrij laat, dus van de demonstraties hebben we niet veel gezien. Wel hebben we de ijsbeelden bekeken en we konden van een ijsglijbaan glijden.
Op een eiland in de vijver kon Rob daar een geocache ophalen.

 • Edmonton
 • Edmonton
 • Edmonton


Daarna reden we weer terug naar de West Edmonton Mall om voor de laatste keer te eten.

De volgende dag, maandag was het weer tijd om terug te rijden naar Calgary. Daar waren we op tijd om de kinderen nog naar hun schaatsles te brengen.

Natuurlijk hebben we die dag ook alle post open gemaakt die we hadden gekregen voor ons twaalf en een half jarige trouwdag. Iedereen heel hartelijk bedankt voor de felicitates!

 • Edmonton

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.