Groundhog Day !

Woensdag 2 Februari 2011
Het is vandaag weer groundhog day. Vooral Peter was er vanochtend erg mee bezig, dus we hebben snel het nieuws aangezet. Net voordat de kinderen naar school gingen hoorden we dat Balzac Billy zijn schaduw zag en we dus nog een lange winter voor de boeg hebben. In het oosten van het land zagen de marmotten hun schaduw niet en daar wordt het dus snel voorjaar. Wel grappig want op dit moment is daar een enorme sneeuwstorm gaande (20 tot 40 cm sneeuw). Een van de ergste in jaren.
Hier is het op dit moment mooi weer, maar dus geen vroeg voorjaar voor ons.

Het is eigenlijk een soort Enkhuizer almanac. In Nederland hebben we vandaag Maria Lichtmis, met de bijbehorende spreuken: Lichtmis donker maakt de boer tot jonker, Lichtmis helder en klaar, maakt de boer tot bedelaar, Brengt Lichtmis wolken en regen mee, dan is de winter voorbij en komt niet meer. Dat komt in feite op hetzelfde neer. Mooi weer betekent een slecht voorjaar en andersom.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.