Rondje lopen

Dinsdag 28 december 2010
_3005078Al en Steve vroegen of we mee wilden om een rondje in Kananaskis te lopen. Hier hebben we wel zin in en de keuze valt op een route naar Rowan Lake. Het is mooi zonnig als we in de ochtend vertrekken vanuit Calgary. Hoe dichter we bij de bergen komen, des te bewolkter wordt het echter. Het begint ook een beetje te sneeuwen, maar gelukkig niet zo erg dat we weer terug moeten naar huis.
We gaan op pad richting het meer. Het is ongeveer 3,5 km. lopen, maar we moeten wel een heel stuk omhoog en dat valt nog vies tegen. Ingepakt in onze skibroeken en dikke jassen hebben we het als snel heel erg warm. We doen dan ook wat laagjes kleding uit.


P1060013Iedereen redt het gelukkig. En het is een mooi punt waar we op uitkomen. Het meer is stijf bevroren en ligt onder een dik pak sneeuw. Hier stoppen we even om wat te eten. Uiteraard moeten alle kleren wel weer aan wanneer we zo stil zitten.

De terugweg is een heel stuk makkelijker, nu gaan we omlaag. In no-time zijn we dan ook weer terug bij de auto’s. In totaal hebben we 7 km. gelopen en de kinderen hebben zich heel kranig gehouden, want het viel niet mee.

We besluiten met zijn allen wat te gaan eten in Canmore, een plaatsje een half uurtje verderop. Al, Steve en Kyle nemen ons mee naar een Japans restaurant, waar ze wel vaker komen. Het is even spannend of de kinderen het wel zullen lusten, maar dat gaat heel goed. In het kindermenu dat ze krijgen zitten verschillende dingen die ze lekker vinden dus ze hebben een goed hapje bij elkaar. En natuurlijk met stokjes eten!

Voldaan rijden we daarna weer naar huis terug. Filmpje aan onderweg en zo zijn we snel weer thuis.

Meer foto’s staan hier

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.