Laatste loodjes

Zondag 19 December 2010
We hebben weer een drukke week achter de rug. De laatste loodjes tot de kerstvakantie.

De tafel versierd

Peter's kerststukje

Afgelopen week hebben de kinderen op school een kerststukje gemaakt. Dat is iets wat we in Nederland ook altijd deden en ik vond het wel leuk om dat ook in Canada te doen met de kinderen.
Nadat ik wat andere ouders enthousiast had weten te maken, hebben we besloten om het als een naschoolse activiteit te doen. De kinderen die mee wilden doen, betalen allemaal 10 dollar en de winst is voor tuingereedschappen voor de klassen.
Al met al was het een behoorlijk werkje om alle materialen te vinden voor 65 kinderen en het te organiseren, gelukkig konden we van iemad gratis takken krijgen en zelf hebben we de denne appels gezocht en goud en zilver gespoten. Iedereen vond het gelukkig leuk om te doen en we hebben uiteindelijk ruim 300 dollar verdiend.

Op weg naar de kerstbomen

Dit weekend zijn we weer eens op pad gegaan om zelf een kerstboom om te zagen. Dit keer moesten we daarvoor naar Kananaskis rijden. De Junior Rangers hadden hier weer een perceel met bomen, waar we er voor 5 dollar eentje uit mogen kiezen. Het was leuk om te doen. De kinderen zochten een mooie boom uit en op de slee hebben we die terug naar de auto gegleden. Daarna hadden we tijd om bij het kampvuur een hotdog te eten en gingen we weer terug naar huis, met een kerstboom op ons dak.


Die boom!

Deze wordt het

Papa zaagt, Peter houdt vast


En los is ie...

Kijk mam, hij is zo oud als ik, 7

De boom wordt op de slee geladen

Daar gaan ze

Papa laadt de boom op

Tijd voor een hotdogWat is ie mooi


Thuis aangekomen bleek de boom wat groter dan we gedacht hadden. We hebben gelukkig een hoog plafond. We zijn nog even naar de winkel gegaan om versieringen te kopen voor de boom en nu staat hij mooi versierd in de voorkamer.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.