Diepvries

Dinsdag 23 November 2010

Onder de sneeuw ligt ergens onze straat

Je zou denken dat we er zo langzamerhand wel aan gewend zijn, maar wat kan het hier toch koud zijn. Vanochtend was het min dertig graden celcius. Ik heb voor een keertje dan ook maar de kinderen met de auto naar school gebracht, ik wil de kinderbescherming niet op mijn dak…

We blijven maar zoveel mogelijk binnen. De wegen zijn nou ook bepaald niet lekker begaanbaar, dus als het niet hoeft gaan we er niet uit. Ik ben wel erg bij met onze belachelijk grote auto. Vier wiel aandrijving en winterbanden maken dit een veilige auto. Wanneer je dan ook rekening houdt met de weersomstandigheden, kom je een heel eind.

Onze straat

Het is trouwens wel vreemd dat de stadsbussen en de politie autos hier geen winterbanden hebben. Dat is te duur voor de gemeente. Het resultaat is dan ook dat sommige heuvels onbegaanbaar zijn voor de stadsbussen en dat ze vrij langzaam remmen. Toen hier een bus voor ons stopte gleed die nog zeker een metertje door. We wachten dan ook tot alles stilstaat voor we over steken.


Gelukkig is het einde in zicht: donderdag wordt het ‘lekker’ -7 en dan op vrijdag 0 graden. Hoera!
Ondanks de kou zijn we zondag toch nog even gaan sleeen. Er ligt zulke mooie sneeuw, daar moeten we toch eigenlijk wel gebruik van maken.

Voor een zondagmiddag was het niet heel druk op de heuvel, maar de kinderen hebben zich een uurtje prima vermaakt.
Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.