En wat doen we met al die pompoenen?

Maandag 9 November 2010

Halloween pompoenen

We hadden dit jaar twee enorme pompoenen uitgehold om voor Halloween voor de deur te kunnen zetten. Omdat we ze vrij laat pas hadden gesneden, waren ze nog prima te gebruiken, dus volgens goed Canadees gebruik zullen we er dit jaar van eten…

Pompoenzaden


We begonnen met de zaden die uit de pompoen kwamen. Die hebben we opgebakken in de oven met wat zout. Een kleine snack voor tussendoor, maar ik geloof niet dat ze heel erg in de smaak vallen, ze staan er nu nog..Pompoen uit de oven

Pompoenbrood


Dan het vruchtvlees van de pompoenen. Daarvoor moet de pompoen eerst een uur in de oven. Het zachte vruchtvlees kun je er dan makkelijk uitschrapen. Dat heb ik in de blender gestopt en er moes van gemaakt. Deze pompoenmoes ligt nu in zakjes in de vriezer.
Een van de dingen die je van pompoen kunt maken is pompoenbrood, erg lekker. Dat is dan ook het eerste wat ik ervan gemaakt heb, maar er ligt nog meer dan genoeg in de vriezer. Voor soep, taart, brood, muffins, pannekoeken, koekjes en wat je nog meer kunt bedenken met pompoen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.