Halloween

Zondag 31 Oktober 2010
Halloween begint voor de kinderen al op vrijdag. Op die dag mogen ze op school hun kostuums aan doen. In de middag is het ‘feest’, ze doen hun kostuums aan en kunnen wat lekkers kopen op school. Dat lekkers hebben een aantal moeders wel eerst zelf gebakken. Ik heb ook cupcakes gebakken en die samen met Peter in een Halloween stijl versierd.

Cupcakes versieren

De cupcakes

Onze nep-pompoenenWe zijn dit jaar een beetje laat met onze pompoenen snijden, dus dat zitten we op zaterdagmiddag nog te doen. We hebben dit jaar twee enorme pompoenen.
Eline haalt met veel plezier haar pompoen leeg en met een prikpen prikt ze haar patroon uit: het zijn vleermuizen dit jaar. Peter heeft wat meer hulp nodig, maar ze zijn weer goed gelukt.

Eline haalt haar pompoen leeg

Dan de vleermuizen 'prikken'

Peter met zijn pompoen

Peter met zijn pompoen


Dit jaar hebben we voor het eerst de pompoen zaden in de oven gedaan, beetje zout en boter en dan een half uurtje in de oven. Lekker hoor!


Op zondag is dan het echte feest. Er komt een meisje van de ponyclub samen met ons trick-or-treaten. Rond een uur of drie komt ze aan met haar moeder. We eten vanavond blauwe spaghetti met gehaltballetjes. Peter vindt het helemaal geweldig. Het is dan ook best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Eline voelt zich helaas niet zo lekker, dus die eet niets.
We zijn net klaar met eten als de eerste kinderen al aan de deur staan. Snel worden dus ook onze kinderen in hun kostuums gehezen en geschminkt.

Peter is er klaar voor

Ons groepje

Onze schmink voor dit jaar

We gaan op pad


Het is dit jaar papa’s beurt om thuis te blijven, dus ik mag met de kinderen langs de deuren. We halen eerst nog een buurjongen op en met zijn allen gaan we de deuren langs. Het is heerlijk weer, dus we vermaken ons prima en halen uiteraard weer een hele hoop snoepgoed op. Uiteindelijk krijgen de meiden het dan toch koud en wordt het tijd om weer naar huis te gaan. Na een kopje chocolademelk vertrekken Jillian en haar moeder weer terug naar Cochrane en Eline en Peter naar hun bed.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.