We zijn er weer

Zondag 22 augustus 2010
Het was een beetje stil op de blog, maar dat komt omdat we ruim drie weken op vakantie zijn geweest.
We zijn naar Montana gereden, de Amerikaanse staat ten zuiden van Alberta. Hier hebben we met onze tentrailer een geweldige rondreis gemaakt.

Berggeit in Glacier


We zijn begonnen in Glacier National Park. Een park bekend om zijn vele gletsjers. Van de 150 gletsjers uit 1800 zijn er helaas nu nog maar 25 over.
Er leven heel veel verschillende soorten dieren en planten. Het symbool van Glacier park is de berggeit en die hebben we er ook gezien, net als de zwarte beer.

We hebben twee hele dagen om dit park te verkennen. Daarna rijden we verder naar het zuiden.


Glacier park

Berenjong (wrsch. Zwarte beer)

Een trail-ride


Onderweg zien we ‘wild horse island’, de spooksteden Bannock en Virginia City en we krijgen Rob zowaar op een paard.

We zijn onderweg naar het belangrijkste reisdoel van deze vakantie: Yellowstone Park.
Dit is het oudste nationale park van Amerika en het meest bekend om de thermische activiteit. Het park is bijna 9000 km2 groot en ook hier vind je natuurlijk veel verschillende dier- en plantesoorten.
We hebben vijf dagen om het park te verkennen en dat is maar net aan genoeg.

Grand prismatic spring

Wilde bison

Edelhert


Old faithful


Het park is nogal toeristisch. Er is dan ook maar een rondweg door het park, waar alle auto’s langsgaan en samen met de wegwerkzaamheden in het park, leidt dat tot nogal wat files. Maar gelukkig is er genoeg te zien terwijl je stilstaat.
Het meest indrukwekkend vond ik zelf de kuddes wilde bisons die je er zag. Dat zijn indrukwekkende beesten.
Beren hebben we er niet gezien (ja eentje op kilometers afstand), maar die hadden we gelukkig in Glacier al gezien.

Natuurlijk hebben we ook de geisers gezien, waarvan Old Faithful de bekendste is. Die gaat elke anderhalf uur af en spuit 30 tot 50 meter hoog.


De bronnen van Mammoth


Daarnaast zijn er veel warme bronnen, die de mooiste kleuren hebben vanwege de bacterien die erin leven.
De bronnen van Mammoth hebben tavertin erin en dat zet zich af aan de randen van de bronnen, wat een prachtig landschap oplevert, alsof je op een andere planeet bent.

Weer een heel ander landschap is er langs de Yellowstone rivier. Deze heeft een diepe canyon uitgesleten met de prachtigste kleuren op de wanden.

Na 5 dagen Yellowstone hebben we ontzettend veel gezien en helaas zit onze tijd er dan weer op in Yellowstone. Op de weg terug naar Canada komen we ook nog langs de vele plekken waar Lewis en Clark zijn geweest, twee ontdekkingsreizigers die in opdracht van de Amreikaanse president in 1803 de weg naar de Stille Oceaan hebben gezocht via de Missouri rivier. Een avonturenverhaal waar ik later nog op terug zal komen.

Museum of the Rockies

Cachen

Buffalo Jump bij Ulm


Uiteraard hebben we veel meer te vertellen en foto’s te laten zien dan in dit korte stukje staan. Dit is een korte impressie van wat we hebben gedaan. De komende dagen zal ik een meer uitgebreid verslag op de blog zetten, (onder het kopje vakantie 2010) voor degenen die daar in geinterresseerd zijn!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.