Duck lake

Vrijdag 20 Augustus 2010
We gaan weer verder terug naar Calgary. Vandaag rijden we weer naar Glacier om daar in de buurt een kampeerplek te zoeken.

Een landmeters merkteken

De grootste dinosaurus

Kunstenaars hutje


Smokey bear


Onderweg rijden we door dinosaurus land van Montana. Uiteraard zijn ook hier de nodige dinosaurus resten gevonden, dus we bezoeken wat musea met dinosaurusbotten e.d.
Ze zijn een heel stuk kleiner dan de Museum of the Rockies, maar wel grapping om te zien.
Het eerste museumpje is het ‘Old Trail Museum’, waar we naast dinosaurusbotten ook wat leren over de Metis en de kunstenaar Jesse Gleason.
Het volgende op de ‘Montana Dinosaur Trail’ is ‘Two Medicine Dinosaur Center’. Dat stelt zo mogelijk nog minder voor. Hier staat een model op schaal van de grootste dinosaurus ter wereld, de Seismosaurus en dat is het wel zo’n beetje.


Onderweg

Wat is dat?

Wanneer we weer bij Glacier aankomen, proberen we een plekje te bemachtigen in een van de kampeerplekken in het park. Maar het kampeerterrein war we heen willen is helaas al vol. We zoeken dus een plekje buiten het park en besluiten Duck Lake te proberen. Dat valt tegen. Het meer stelt niets voor. De toiletten zijn verschrikkelijk en het plekje is waardeloos. Gelukkig is het maar voor een nachtje en de volgende dag zijn we weer snel weg.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.