Bannack Ghost Town

Vrijdag 6 augustus 2010
We pakken vandaag de vouwwagen weer op en gaan op weg naar Virginia City.

_3003200We kruisen het pad van Lewis and Clark, twee ontdekingsreizigers die in opdracht van President Jefferson in 1804 de weg naar de Stile Oceaan hebben gevonden. Ze reisden via de Missouri naar de Rocky Mountains erover heen en vandaar weer naar beneden naar de Stille Oceaan. Daarna reisden ze weer terug naar het oosten. Ze brachten terug een kaart van hun reis en tekeningen van vreemde dieren en planten die ze onderweg zagen.
In totaal was het een reis van ruim 2 jaar.

We stoppen daarna in Bannack, een bekende spookstad in Montana. Bannack is gesticht in 1862, toen er in die buurt goud werd gevonden in een kreek. Dat trok allerlei gelukszoekers en de stad groeide snel. In 1864 werd Bannack de hoofdstad van Montana.
Bannack was een stad vol moordenaars en dieven. De weg van Bannack naar Virginia City was gevaarlijk en mensen werden er regelmatig overvallen.
Wat de mensen in de stad niet wisten, was dat de sherrif van Bannack de leider van de bende overvallers was. Een groep ‘vigilantes’ nam het recht in eigen hand en joeg bendeleden de stad uit, of hingen ze op. Toen een van deze bendeleden de sherrif aanwees als lid, was het einde zoek. Hij en zijn twee deputies werden opgehangen. Het is nog steeds niet duidelijk of hij wel of niet schuldig was, maar de berovingen gingen ook na zijn dood onverminderd door.
De ‘vigilantes’ regeerden het mijndistrict, totdat de brave burgers er genoeg van hadden en wilden dat de ophangingen stopten, totdat de groep uiteindelijk ontmanteld werd.

Toen het steeds moeilijker werd om goud te vinden liep de stad langzaam aan leeg. Rond 1930 verlieten de meeste ondernemers de stad en in 1940 werd de school gesloten en werd Bannack een spookstad. In 1970 vertrokken de laatste bewoners. Nu is het een Staatspark, waar je de huizen kunt bezoeken en wat kunt proeven van de sfeer in een mijnstad rond 1900 en de verhalen kunt lezen over de verschillende ‘outlaws’ die er hebben geleefd.
We zien de galg waar de sherrif is opgehangen, maar ook het oude schoolgebouw en de kerk.

_3003157 P1040675 _3003179 P1040682

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.